Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La germana Paciència Melgar, un exemple de generositat

La ponència va comptar amb la presència del secretari de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), i del tècnic de projectes de la Fundació Signos Solidarios

Una història sense rancors i de generositat és la que va relatar la germana concepcionista, Paciència Melgar, des de la Sala Pere Casaldàliga de la llibreria Claret. La ponència  va comptar amb la presència del secretari de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC), i del tècnic de projectes de la Fundació Signos Solidarios.

La història

Durant els polèmics mesos en què el terme ebola va començar a ser familiar, el Govern Espanyol, seguint els paràmetres imposats per la OMS, no va deixar repatriar a Espanya a malalts d’ebola que no fossin del país, com el cas de la germana Paciència. Però paradoxalment, mentre que el pare Pajares moria només cinc dies després d’aterrar a Madrid, la germana Paciència sobrevivia al virus al “campament de la mort”, el centre Elwa dels afores de Monròvia.

La germana va obtenir l’alta el 25 d’agost i al cap d’un mes aterrava a Madrid per oferir el seu plasma al missioner Manuel García Viejo, també de l’orde de Sant Joan de Déu. No va ser-hi a temps, però el seu plasma sí que va servir a la mediàtica auxiliar d’infermeria Teresa Romero.  Des de llavors no ha deixat de col·laborar amb els investigadors per trobar una cura a la malaltia.

Perquè aquest infern s’acabi, la monja afirma que  és urgent l’ajuda internacional, després de recordar que els hospitals i les escoles estan tancades i les empreses s’estan marxant de Libèria. Considera que no només és un problema de l’Àfrica,  i que el que més mal li provoca és que darrere seu va deixar molta gent que segueix patint.

T'interessarà ...