Pàgina d'inici > Noticies

La FTC organitza el segon Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II

El Simposi tindrà lloc l’11 i el 12 de desembre al Seminari Conciliar de Barcelona i a l’acte d’inauguració assistirà el Cardenal Sistach “L’Església del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”. Aquest és el títol del segon Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II, que es realitzarà de l’11 al 12 de desembre al [...]

El Simposi tindrà lloc l’11 i el 12 de desembre al Seminari Conciliar de Barcelona i a l’acte d’inauguració assistirà el Cardenal Sistach

“L’Església del Pare, del Fill i de l’Esperit Sant”. Aquest és el títol del segon Simposi Internacional sobre el Concili Vaticà II, que es realitzarà de l’11 al 12 de desembre al Seminari Conciliar de Barcelona, tal i com ja es va fer l’any anterior. El Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr. Lluís Martínez Sistach, serà l’encarregat d’inaugurar el Simposi, i ho farà l’11 de desembre a les 9.30h, mentre que, seguidament, la lliçó inaugural ‘Església i ecumenisme’ la realitzarà el Cardenal Kurt Koch, president del Pontifici Consell per a la Promoció de la Unitat dels Cristians.

Horari i inscripcions

Les inscripcions, que tenen un preu de 20 euros per al públic general, es poden fer a la Secretaria de la Facultat de Teologia de Catalunya fins el 5 de desembre. El Simposi començarà el dia 11 pel matí però continuarà a la tarda amb el Dr. Armand Puig (‘L’aliança amb Israel. Jesucrist, mitjancer i plenitud de l’aliança’) i el professor Francesc Torralba (‘El misteri del mal: El rebuig de l’aliança de Déu’). I continuarà el dia 12 pel matí amb les conferències del Prof. Joan Planellas (‘L’Esperit Sant rejoveneix i vivifica. Una pneumatologia conciliar a la llum dels Pares de l’Església’), el Dr. Salvador Pié (‘L’Església, sagrament universal de la reconciliació) i el professor Jaume Flaquer (‘El cristianisme i les altres religions’).

Ja a la tarda del dijous 12, es podrà escoltar al Prof. Jaume Fontbona, amb ‘El dinamisme escatològic de l’Església’, i al Prof. Andrea Grillo, vingut de Roma, amb ‘La irrupció de l’èskhaton en la litúrgia’. 

T'interessarà ...