Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La fe, viscuda públicament per Corpus Christi

La Plaça de la Catedral, plena de gom a gom, va acollir la celebració de l’eucaristia amb motiu de la solemnitat del cos i la sang de Crist

Confraries, ordes, congregacions religioses, autoritats polítiques, nens que havien fet la primera comunió al llarg de l’any, sacerdots i feligresos d’arreu de la diòcesi es van citar a la Plaça Nova per celebrar, amb el Cardenal Sistach, la solemnitat del Corpus Christi.

L’Arquebisbe de Barcelona va presidir l’eucaristia en la que va destacar la importància de la comunió per als cristians: “L’Eucaristia és el memorial de la passió de Jesús. Per això vincula el passat amb el present i el futur. El passat de la mort i la resurrecció del Senyor, amb tota la seva força salvadora única, hi és actualitzat en la celebració de la Missa”.

Processó pels carrers

Un cop finalitzada l’eucaristia, va començar la processó amb la custòdia pels carrers del centre de Barcelona. Obria la processó el seguici festiu del bestiari i els gegants, i la finalitzaven tots els feligresos de la diòcesi que seguien la custòdia.

En arribar al final del recorregut, i tal i com és habitual, els gegants es van acatar davant el Santíssim. D’aquesta manera finalitza Corpus Christi, un any més, amb la manifestació pública de la fe pels carrers de la ciutat.

“Hem passejat només pels carrers del voltant de la Plaça Nova però Jesús viu en la nostra ciutat. Descobrim, amb una mirada de fe, que Jesús està present a la nostra societat”, va cloure el Cardenal Sistach.

T'interessarà ...