Pàgina d'inici > Noticies

La fe i la viduïtat

L’any 1943 es va constituir a Lourdes la Fraternitat de Santa Maria de la Resurrecció. Un grup de vídues de la guerra van demanar al P. Henri Caffarel, fundador dels Equips de matrimonis de la Mare de Déu, que les ajudés a discernir el sentit que sorprenentment tenien totes d’oferir la seva viduïtat a Déu, [...]

L’any 1943 es va constituir a Lourdes la Fraternitat de Santa Maria de la Resurrecció. Un grup de vídues de la guerra van demanar al P. Henri Caffarel, fundador dels Equips de matrimonis de la Mare de Déu, que les ajudés a discernir el sentit que sorprenentment tenien totes d’oferir la seva viduïtat a Déu, sense deixar d’atendre les seves obligacions familiars, bàsicament els fills. La M. Rosa Serrano és la responsable regional de la Fraternitat a Catalunya.

Per què hi havia aquesta necessitat?

Perquè aquestes vídues, especialment la M. Françoise de Baucheman, eren molt conscients en el seu matrimoni de la importància del vincle conjugal. Aleshores, la mort del marit no la podien assumir sense trobar-hi una resposta, a la qual van arribar ajudades pel P. Caffarel en la reflexió sobre la comunió dels sants.

I actualment?

Els sentiments i la crida que van experimentar les nostres germanes són els mateixos que sentim les actuals integrants de la Fraternitat. Creiem que l’amor és mes fort que la mort: volem ser testimonis de resurrecció. A la Fraternitat ens comprometem a pregar per les llars, especialment les que estan en conflicte, ens comprometem en la dedicació a la família i també a diferents tasques dins l’Església.

A l’estiu van fer uns exercicis a Lourdes, pel 70è aniversari…

Va ser una joia molt gran. Reunir-nos tota la Fraternitat, conèixer-nos personalment amb germanes d’altres continents, amb els seus testimonis tan punyents i interpel·ladors… Ens van donar un gran testimoni de perdó, de compartir el poc que tenen, de valentia davant el repte del dia a dia tan dur que viuen i l’alegria que transmeten. Per a les europees, que no ens manca res, són un gran exemple de fe i fidelitat a Déu, i servei al proïsme.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín a M.Rosa Serrano pel full dominical del diumenge 24 de desembre 

T'interessarà ...