Pàgina d'inici > Noticies

La Fe dels catecúmens

Cloenda de l’Any de la Fe: els catecúmens es troben amb el Papa Francesc Dins dels actes de cloenda de l’Any de la Fe no hi podia faltar la presència d’aquells que professen la Fe de l’Església per primer cop: els catecúmens. Aquells joves i adults que havent fet un camí divers en la seva [...]

Cloenda de l’Any de la Fe: els catecúmens es troben amb el Papa Francesc

Dins dels actes de cloenda de l’Any de la Fe no hi podia faltar la presència d’aquells que professen la Fe de l’Església per primer cop: els catecúmens. Aquells joves i adults que havent fet un camí divers en la seva vida han trucat a les portes de l’Església després d’haver-se trobat, d’una manera o altre, i sovint per una mediació humana (un capellà, un laic compromès, un amic creient), amb Crist i d’haver-se sentit atrets per la Bona Nova de l’Evangeli. Tal com diu el lema de la jornada dedicada als aviat nou creients: “Catecúmens a punt per creuar la porta de la fe”.

Als actes a Roma hi assistirà un grup de catecúmens de terres catalanes acompanyats de Mn. Felip-Juli Rodríguez i Piñel, delegat diocesà per al Catecumenat de l’Arquebisbat de Barcelona i també responsable del secretariat per al catecumenat de la Conferència Episcopal Espanyola, integrat en la Comissió de Catequesi.

El Papa Francesc es trobarà amb aquests adults que han decidit convertir-se en cristians. Aquesta trobada vol ser un signe: acaba l’Any de la Fe però continua per a cada creient el compromís de respondre a Jesús quotidianament, contestant al convit del Senyor de ser testimonis en mig del món i anunciar, arreu, l’Evangeli amb l’alegria de la Fe. Aquesta invitació començarà ja per a aquests catecúmens que rebran els sagraments de la iniciació cristiana (baptisme, eucaristia i confirmació), en les properes festes pasquals.

Catecúmens, els seus catequistes i acompanyants, ministres que col·laboren en els serveis diocesans del catecumenat participaran en aquesta jornada, de profund sentit de proclamació de la Fe, amb una trobada inicial, la celebració de la litúrgia de la Paraula i una catequesi del Papa Francesc sobre el significat de la vida nova en Crist basat en el relat evangèlic de Jo 1,35-42. El Papa presidirà el Ritu d’Ingrés als Catecumenat d’alguns dels catecúmens.

Aquest ritus tindrà lloc a Barcelona el dissabte 30 de novembre, vigília del primer diumenge d’advent, a les 17,15 hores a la Catedral, per als infants en edat catequètica. Abans, durant el matí a partir de les 12 h, els infants, catequistes i familiars, hauran compartir una trobada catequètico-festiva al col·legi de la Sagrada Família (c/ Avinyó, 20). L’endemà, primer diumenge d’advent, a les 17,15 h, també a la Catedral, hi haurà el ritu per als adults.

T'interessarà ...