Pàgina d'inici > Noticies > Sínode de la Família

La família i l’Església, dos nuclis inseparables

Comencen les VIII Jornades d’Ètica i Món Contemporani que, sota el títol ‘La dimensió social de la família’, tenen per objectiu remarcar la importància del nucli familiar en l’entramat social i eclesiàstic

Des de la publicació de l’Evangelii Gaudium i de la celebració del Sínode de Bisbes de l’octubre del 2014, la família ha esdevingut una temàtica d’interès i d’actualitat continua. En connexió amb aquests esdeveniments, la Facultat de Teologia de Catalunya –per mitjà del Seminari de Doctrina i Acció social de l’Església del Departament de Teologia Moral (SEDASE)- ha organitzat les seves jornades anuals del 2015 dedicades a la ‘Dimensió social de la família’ que pretenen analitzar i remarcar la transcendència de la família en el context social, cultural, educatiu i eclesiàstic.

Primera jornada

El cardenal de Barcelona i Gran Canceller de la FTC, Dr. Lluís Martínez Sistach, va inaugurar les jornades, que presentà el Dr. Antoni Babra (SEDASE). La ponència principal del primer dia va anar a càrrec del Dr. Maurizio Gronchi, professor de la Pontifícia Universitat Urbaniana de Roma i expert en el Sínode de Bisbes de 2014, que es va atrevir a començar la seva conferència en català. Sota el títol ‘La família, projecte de Déu i realitat en el món i en la societat’, el Dr. Gronchi va analitzar el context on es mou la família, quin és el projecte de Déu i com la família és una escola d’educació en la fe.

Posteriorment, a les 20h, va començar la taula rodona amb el lema: La família en el context social i cultural d’avui, moderada pel professor Domènec Valls, cap del Departament de Teologia Moral (FTC), i en la qual participaren la Dra. Margarida Mauri, professora de la UB, i el Dr. Josep-Oriol Pujol, director de la Fundació Pere Tarrés. Per concloure, el Cardenal Sistach va explicar la seva experiència al Sínode i com el tema de la família està en sintonia amb l’Església universal.

Segona jornada

Aquest dimarts s’engega el segon dia de programa, que encetarà el Dr. Joan Costa (SEDASE). La ponència de la jornada serà del Dr. Francesc Torralba, professor de les facultats de Teologia i de Filosofia de Catalunya, amb el tema ‘La família, primera realitat educadora de la persona’. La taula rodona posterior porta per títol ‘Els desafiaments de la família en relació a l’educació’, moderada pel professor Domènec Valls, hi participaran el Dr. Lluís Serra, professor FTC; i la Dra. M. del Mar Galceran, professora de la URL. Tancarà les VIII Jornades d’Ètica i Món Contemporani el professor Armand Puig, degà de la FTC.

T'interessarà ...