Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

La família, església domèstica i escola de virtuts

El Cardenal Sistach va presidir la missa de les famílies en què matrimonis que enguany celebren les seves noces d’argent i or van renovar el seu compromís matrimonial

Amb una gran ovació va finalitzar la missa amb motiu de la festivitat de la Sagrada Família, que va tenir lloc aquest diumenge a la basílica gaudiniana. Les protagonistes d’aquesta celebració van ser, sense dubte, les famílies, que van poder gaudir d’una eucaristia presidida pel Cardenal Sistach i concelebrada pel bisbe Taltavull i Mn. Claret, delegat episcopal de pastoral familiar.

Una institució creada per Déu

La litúrgia renovada del Concili Vaticà II fa que la festa de la Sagrada Família se celebri en el si de les festes de Nadal. Això va destacar el Cardenal Sistach en la seva homilia, on també va recalcar que “la família fonamentada en el matrimoni d’un home i d’una dona és una institució creada per Déu”. L’Arquebisbe de Barcelona va posar com a modèlica la família de Jesús, Josep i Maria: “Els esposos i els fills han d’imitar les virtuts de la Sagrada Família de Natzaret, on Jesús, Maria i Josep s’estimaven i s’esforçaven per superar les dificultats, i el seu amor no quedava tancat en la seva família, sinó que estimaven Déu i als germans, compartint el que tenien amb els qui en tenien menys”.

Renovació de compromisos

Tot recordant l’amor autèntic dels esposos, aquells matrimonis que celebraven 25, 50 i 60 anys de casats van posar-se drets per tal de renovar el seu compromís matrimonial donant-se la mà dreta.

La col·lecta d’aquesta celebració va anar destinada al Fons Comú Diocesà per ajudar les necessitats de tota l’Església de l’arxidiòcesi. Per la seva banda, les ofrenes van ser portades per famílies amb nens i matrimonis de totes les edats.

T'interessarà ...