La diversitat religiosa: “Font de riquesa”

S'organitza una trobada a la Universitat Pontifícia de la Santa Croce sobre la llibertat de fe

Aquesta setmana des de Rome Reports s’informa sobre la llibertat religiosa al món. Segons s’informa, l’Ambaixada dels Estats Units va organitzar una trobada a la Universitat Pontifícia de la Santa Croce, a Roma. L’objectiu era tractar aquest tema, de plena actualitat en el món.

Promoure la llibertat de religió

A la trobada van assistir diplomàtics, alts càrrecs de l’església i activistes. Entre els presents, destacava el Secretari d’Estat del Vaticà, el cardenal Pietro Parolin. Aquest va exposar els set pilars fonamentals de la Santa Seu per protegir les minories religioses. Concretament, va explicar com promoure aquest lliure exercici de fe, evitar la indiferència i promoure el diàleg entre religions.

Parolin va assegurar que es tracta d’una situació d’un lliure exercici que “va més enllà de la mera tolerància”. Segons va dir, “ens desafia per buscar els altres en confiança i comprensió mútua”. “Així, construir una unitat que veu la diversitat, no com una amenaça, sinó com una font enriquidora i de creixement”, va dir.

Interrogar-se

Segons el mitjà Vatican.va, també va intervenir el Prefecte de la Congregació per a les Esglésies Orientals, el cardenal Leonardo Sandri. Aquest va exposar en quin punt es troba avui dia la llibertat religiosa i què cal fer per aconseguir-la, sobretot quan el terrorisme amenaça la llibertat de religió amenaça en el món actual.

Cardenal va recordar que cal que cada estat s’interrogui a si mateix sobre en quina mesura la llibertat de religió, aquest dret inviolable de la persona humana, està garantit i tutelat dins dels nostres sistemes socials i polítics. Segons Vatican.va, Sandri va assegurar que: “en cas que no ho estigui, “arrisquem de cometre els mateixos errors que en decennis ha fet l’Occident a l’Orient Mitjà”.

Testimonis

Tal com explica Rome Reports durant l’esdeveniment, els interventors i participants van compartir idees i opinions sobre la persecució religiosa, especialment a l’Orient Mitjà. També van intervenir testimonis aclaparadors que han patit de prop aquesta problemàtica.

Entre els que van explicar la seva experiència, hi havia una supervivent del genocidi Yazidi. Aquesta va relatar la tràgica història de captiveri a l’ISIS. També, un activista Rohingya va compartir el seu testimoni dels horrors que havia presenciat, durant les missions a Bangla Desh i Birmània.

Acte preparatori

El simposi ha servit com a acte preparatori per la propera trobada entre la Santa Seu i els Estats Units. Tindrà lloc el 25 i 26 de juliol a Washington, D.C. Serà la primera reunió ministerial sobre llibertat religiosa. A la trobada hi assistiran líders governamentals, religiosos i activistes de tot el món.

 

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món