Pàgina d'inici > Noticies

La Diputació de Barcelona cedeix 30 pisos a Càritas per a desnonats

Un 82%  dels habitatges seran destinats a famílies desnonades amb fills menors d’edat S’hi podran allotjar 120 persones durant un període de quatre anys La greu situació econòmica que estan vivint moltes famílies, desnonades o amb dificultats per seguir pagant la hipoteca, no ha passat desapercebuda per la Diputació de Barcelona, que ha decidit cedir [...]

Un 82%  dels habitatges seran destinats a famílies desnonades amb fills menors d’edat

S’hi podran allotjar 120 persones durant un període de quatre anys

La greu situació econòmica que estan vivint moltes famílies, desnonades o amb dificultats per seguir pagant la hipoteca, no ha passat desapercebuda per la Diputació de Barcelona, que ha decidit cedir 30 pisos de la seva propietat a Càritas.   

Aquest acord, que estableix la cessió d’aquestes llars en règim de lloguer durant els propers quatre anys, ajudarà a 120 persones, i reuneix unes condicions específiques a l’hora de seleccionar les famílies ateses. Un 82% d’elles han de pertànyer a nuclis familiars amb menors d’edat. A més, han de viure en una situació d’infrahabitatge, és a dir, que visquin en sostres que no tinguin prou condicions per ser habitables. També s’avaluarà la situació econòmica per part dels professionals socials de Càritas, que a més faran un seguiment als usuaris durant la seva estança.

Entrega de claus

El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Jordi Roglà, ha recollit aquest dimecres a la capital catalana les claus dels habitatges de la mà del president de la diputació, Salvador Esteve, en un acte en què també s’han rubricat les condicions de l’acord de col·laboració entre els dos organismes.

Roglà ha remarcat la importància que tindrà l’ús social d’aquests 30 pisos a través de la Fundació Foment de l’Habitatge Social, que depèn de l’entitat diocesana i que compta amb més de 284 pisos per a persones en risc d’exclusió, inclosos els de la Diputació. “Darrere d’aquestes claus hi ha el patiment de moltes persones que, ara, amb aquests pisos, podran fer el més important: construir una família, estimar i ser estimats”.

Per altra banda, el director de Càritas Diocesana de Barcelona ha recordat que “aquests habitatges són una segona oportunitat; totes les persones han de tenir l’opció de mantenir el seu habitatge”, ja que tal com afirma Rogà, “l’habitatge és una qüestió de dignitat de la persona”.

T'interessarà ...