Pàgina d'inici > Noticies

La dignitat de la dona, centre de l'aniversari de la Carta dels Drets de la Família

[Romereports.com] El 1983 Joan Pau II va promoure un document sobre el paper de la família en la societat actual. Després de mesos de treball, la Carta de Drets de la Família va veure la llum. El Consell Pontifici per la Família vol celebrar els 30 anys del document centrant-se en el paper de la [...][Romereports.com]

El 1983 Joan Pau II va promoure un document sobre el paper de la família en la societat actual. Després de mesos de treball, la Carta de Drets de la Família va veure la llum.

El Consell Pontifici per la Família vol celebrar els 30 anys del document centrant-se en el paper de la dona.

HELEN ALVARÉ
Universitat George Mason (EUA)

“L’Església dóna un testimoni creïble de la caritat, que es veu a les nostres paraules. També coneix un equilibri real entre el que les dones estan exigint, el que realment volen i entre el que les dones, nens i pobres de veritat necessiten”.

La Carta aborda drets individuals com el de tot home i dona a casar-se i formar una família amb fills . També és una crida sobre altres drets, com la protecció de la vida des de la concepció fins a la mort natural, o l’estabilitat política i econòmica .Segons la presentació, els moviments polítics que proposen la figura femenina “lliure de fills ” amenacen els drets de la família . Aquests moviments presenten les seves polítiques com a claus per a l’educació i la inserció laboral, però ignoren el que realment volen les dones.

HELEN AlVARÉ
Universitat George Mason (EUA)

“Volen tenir cura dels seus fills i buscar el més just per les seves llars. També volen contribuir a la vida pública i trobar complementarietat tan aquí com a casa. El projecte de les organitzacions feministes no respecta els desitjos de les dones”.

Helen Alvaré critica que els governs s’hagin centrat en temes de salut sexual i reproductiva en lloc d’ajudar a les dones i famílies que volen tenir fills. Per exemple, donar l’oportunitat de tenir cura dels fills sense renunciar a una feina. Per Alvaré, els polítics tenen la responsabilitat de dotar a les famílies d’aquests drets.

HELEN ALVARÉ
Universitat George Mason (EUA)

“Aquesta és una postura valenta. La família és el lloc més desitjat, el més segur, on també hi ha més llibertat per les dones, nens i homes”.

La presentació del text també defensa que els pobres són víctimes de polítiques que no recolzen els drets de les famílies, i preveu que l’economia mundial pagarà el preu que s’estinguin marginant les famílies. El Consell Pontifici per la Família celebrarà el 30 aniversari de la Carta amb una assemblea plenària a l’octubre i acabarà amb una multitudinària pelegrinació de famílies a Roma.

T'interessarà ...