Pàgina d'inici > Noticies > Vida Creixent

La diada de la gent gran

Vida Creixent celebra la seva festivitat amb una missa de la Candelera presidida pel Cardenal Sistach a la parròquia de Sant Josep Oriol

La Festa de la Candelera celebra la presentació de Jesús al Temple. Allà, estaven presents Simeó i Ana, que van esdevenir patrons de Vida Creixent. És per això que aquest dilluns el moviment cristià de gent gran, que aplega a majors de 60 anys, va celebrar la seva festivitat amb una eucaristia a la parròquia de Sant Josep Oriol que va presidir el Cardenal Sistach i en què van concelebrar Mn. Enric Termes, rector del temple, i Mn. Joan Bada, consiliari de Vida Creixent.

Candeles per cercar la Llum

“No s’oblidi de la candela”, anava repetint una senyora gran a cada persona que entrava per la porta de l’església. I és que tot just començar, tots els participants van encendre les seves espelmes. La llum que transmetien va il·luminar la parròquia mentre l’Arquebisbe de Barcelona les beneïa i aspergia. Tots els capellans concelebrants així com el Cardenal Sistach van fer la processó de candeles que va finalitzar amb l’apagada dels ciris i l’inici de la litúrgia de la Paraula.

En la seva homilia, totalment improvisada, el Cardenal Sistach va relacionar la Llum de la Candelera amb la de la Pasqua: “Aquesta llum petita es transformarà en ciri pasqual, que il·luminarà la vetlla pasqual, i es convertirà també en un sol resplendent en la vinguda definitiva i triomfal de Jesucrist al final dels temps”.

Què és Vida Creixent?

Creat l’any 1984 a Barcelona, el moviment de cristians de la gent gran aplega a majors de 60 anys i els porta a compartir la seva fe i aprofundir o madurar en la vivència cristiana. Es tracta d’un moviment laïcal transversal, tot i que també compta amb consiliaris, que es reuneix per parròquies en grups de 10 a 12 persones. Mensualment, els animadors es troben amb els consiliaris perquè els orientin al voltant d’un tema que cada any varia. Aquest 2015, se segueixen les ensenyances del monjo Bernabé Dalmau. 

T'interessarà ...