Pàgina d'inici > Noticies > Vida Creixent

La diada de la gent gran

Vida Creixent celebra la seva festivitat amb una missa de la Candelera presidida pel Cardenal Sistach a la parròquia de Sant Josep Oriol

La Festa de la Candelera celebra la presentació de Jesús al Temple. Allà, estaven presents Simeó i Ana, que van esdevenir patrons de Vida Creixent. És per això que aquest dilluns el moviment cristià de gent gran, que aplega a majors de 60 anys, va celebrar la seva festivitat amb una eucaristia a la parròquia de Sant Josep Oriol que va presidir el Cardenal Sistach i en què van concelebrar Mn. Enric Termes, rector del temple, i Mn. Joan Bada, consiliari de Vida Creixent.

Candeles per cercar la Llum

“No s’oblidi de la candela”, anava repetint una senyora gran a cada persona que entrava per la porta de l’església. I és que tot just començar, tots els participants van encendre les seves espelmes. La llum que transmetien va il·luminar la parròquia mentre l’Arquebisbe de Barcelona les beneïa i aspergia. Tots els capellans concelebrants així com el Cardenal Sistach van fer la processó de candeles que va finalitzar amb l’apagada dels ciris i l’inici de la litúrgia de la Paraula.

En la seva homilia, totalment improvisada, el Cardenal Sistach va relacionar la Llum de la Candelera amb la de la Pasqua: “Aquesta llum petita es transformarà en ciri pasqual, que il·luminarà la vetlla pasqual, i es convertirà també en un sol resplendent en la vinguda definitiva i triomfal de Jesucrist al final dels temps”.

Què és Vida Creixent?

Creat l’any 1984 a Barcelona, el moviment de cristians de la gent gran aplega a majors de 60 anys i els porta a compartir la seva fe i aprofundir o madurar en la vivència cristiana. Es tracta d’un moviment laïcal transversal, tot i que també compta amb consiliaris, que es reuneix per parròquies en grups de 10 a 12 persones. Mensualment, els animadors es troben amb els consiliaris perquè els orientin al voltant d’un tema que cada any varia. Aquest 2015, se segueixen les ensenyances del monjo Bernabé Dalmau. 

T'interessarà ...

El més llegit