Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

La Conferència Episcopal Espanyola crida a la inclusió dels necessitats a la societat

Afirma la necessitat que es produeixi una veritable regeneració moral a nivell personal i social i per això aporta motius pel compromís i l'esperança en la instrucció 'Església, servidora dels pobres'

“L’enriquiment il·lícit fractura greument la solidaritat i sembra la desconfiança social”, amb aquestes paraules la Conferència Episcopal Espanyola es va referir, en la instrucció pastoral Església, servidora dels pobres publicada el dilluns 27 d’abril, als recents casos de corrupció que s’han fet públics derivats de “la cobdícia financera i de l’avarícia personal”. Aquest document s’inicia amb un breu resum destacant les diferents crisis que estan patint els diversos grups socials de la nostra societat.

El mal de la corrupció

Recolzant-se en la Doctrina Social de l’Església, fa una clara denúncia als processos de corrupció política, tot i que reconeix que “la majoria dels nostres polítics exerceix amb dedicació i honradesa les seves funcions públiques”. Precisament per això, la instrucció adverteix que “és urgent prendre les mesures adequades per posar fi a aquestes pràctiques lesives de l’harmonia social” ja que considera que “la falta d’energia en la seva eradicació pot obrir les portes a indesitjables pertorbacions polítiques i socials” . Com a pastors de l’Església consideren aquesta situació com “una greu deformació del sistema polític” i afirmen que cal tornar a situar el bé comú com a base per a fomentar la solidaritat amb els més pobres i la cohesió social.

Opció preferencial pels pobres

D’altra banda, els bisbes van voler destacar el problema de “l’empobriment espiritual” perquè “ignorar Crist constitueix una indigència radical, però qui el coneix de veritat, immediatament el reconeix en tots els pobres, en tots els desfavorits”. El document també parla de l’empobriment espiritual que pateixen molts batejats “que no tenen una suficient formació cristiana i vivència de la fe”. Per acabar aquest punt dedicat a la situació social en què vivim, parla de la necessitat espiritual dels pobres, que és la pitjor discriminació que pateixen tenint en compte que “la immensa majoria dels pobres té una especial obertura a la fe”, i requereixen la nostra sol·licitud espiritual per acostar-los a Déu.

T'interessarà ...