Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

La Casa Museu Gaudí cedeix peces d’art al Palau Güell

El Cardenal Sistach ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per tal de donar diferents peces de mobiliari que formaven part de la decoració original del palau a finals del segle XIX i principis del XX al Palau Güell

La Basílica de la Sagrada Família ha cedit unes peces de mobiliari de la Casa Museu Gaudí per a que formin part de l’exposició permanent (Palau Güell: mirades del mobiliari). Es tracta, d’una banda, de l’escriptori d’Eusebi Güell, que per primera vegada s’exposarà al públic. Aquesta peça, que es trobava originàriament al despatx que tenia el mecenes de Gaudí al Palau Güell, s’atribueix a l’ebenista Francesc Vidal i Jevellí, un dels primers representants a Catalunya de la recuperació dels oficis en el marc del moviment britànic Arts and Crafts. D’altra banda, també se cedeixen dues còpies de la cadira anomenada “de gats i ratolins”, que van ser reproduïdes l’any 2001 per la Casa Museu Gaudí a partir de l’original dissenyat per Antoni Gaudí. Aquestes cadires, amb estructura de ferro i grans serrells de passamaneria, segueixen els conceptes de funcionalitat i ergonomia que tant va aplicar el genial arquitecte.

Presència institucional

S’han reunit a la Sala Casanyes de l’Arquebisbat de Barcelona, d’una banda la Fundació de la Junta Constructora de la Sagrada Família representats pel Cardenal Arquebisbe Lluís Martínez Sistach, en qualitat de President, i de l’altra banda, la Diputació de la Barcelona, representada pel seu president, Salvador Esteve. També han assistit el Coordinador General de la Diputació de Barcelona, Francesc Xavier Forcadell i la Directora del Palau Güell, Maria Carmen Perella. Per part de la Sagrada Família, també hi eren presents Esteve Camps com a President Delegat, Xavier Miralles, Director General i Núria Grau, responsable de la Casa Museu.

T'interessarà ...