Pàgina d'inici > Noticies > Solidaritat

La carícia de Déu a Bellvitge-Gornal

La Fundació La Vinya, que comprèn l’acció social de les parròquies de Sant Joan Evangelista, Santa Maria del Gornal i Mare de Déu de Bellvitge, va celebrar la tradicional trobada de l’entitat amb els seus voluntaris

Fa vuit anys, els capellans de Bellvitge-Gornal van lliurar una lluita intensa per desfer les barreres personals i geogràfiques d’un barri que té una realitat sociològica comuna de manera que totes les parròquies de la zona poguessin anar a l’una: amb un procés de compartir recursos i mitjans de tot nivell –litúrgic, catequètic, d’acollida- per a ser més efectius en l’àmbit social. Així nasqué la Fundació La Vinya, que va crear un paraigües comú que actualment acull totes les necessitats que la realitat social de Bellvitge-Gornal comporta, i intenta donar resposta a qualsevol demanda social.

Des de fa quatre anys, la Fundació celebra cada mes de febrer una trobada amb els gairebé 200 voluntaris que conformen l’entitat, en què se celebra l’eucaristia dominical i un sopar de germanor. Aquest dissabte, la parròquia de Sant Joan Evangelista va acollir la missa de trobada de voluntaris, que com tradicionalment va presidir Mons. Sebastià Taltavull, i l’església Mare de Déu de Bellvitge el posterior àpat amb els voluntaris.

Solidaritat vers els més necessitats

Plena de gom a gom i amb una forta presència de joves, la parròquia de Sant Joan Evangelista va escoltar molt atentament l’homilia del bisbe Taltavull, que va apel·lar als assistents: “què deu experimentar cadascun i cadascuna dels qui ateneu des dels diferents àmbits de les parròquies i de la mateixa Fundació La Vinya, quan es troben amb els voluntaris que els acolliu?”. I va continuar relacionant la fe amb les accions solidàries de cada voluntari: “el que ens correspon als creients és viure la motivació profunda que prové de la nostra fe i la convicció que el nostre treball és construcció del Regne de Déu, en el nostre cor, en la nostra terra, en els nostres barris, en les nostres cases”.

En finalitzar l’eucaristia, els voluntaris van saludar i conversar amb Mons. Taltavull i, tots plegats, es van traslladar a la parròquia de Mare de Déu de Bellvitge per sopar en germanor.

Què és la Fundació La Vinya?

L’entitat comprèn l’acció social de les tres parròquies dels barris de Bellvitge-Gornal: Sant Joan Evangelista, Santa Maria del Gornal i Mare de Déu de Bellvitge. La seva missió és acollir, atendre i acompanyar les persones més desfavorables del barri en el seu camí cap a una vida lliure i digna, realitzant accions solidàries amb esperit de servei voluntari i amb l’objectiu de transformar la realitat social del barri, participant així de l’esperança d’un món més just.

Els projectes que realitzen es divideixen en tres àmbits: infants i joves, com el Centre Obert, les activitats de reforç educatiu, els casals d’estiu o les colònies; la promoció de persones adultes, amb tallers d’alfabetització, acompanyament de persones grans o tallers d’informàtica; i l’ajuda fraterna o banc d’aliments, acollir a persones que no poden cobrir les seves necessitats bàsiques mitjançant el lliurament d’aliments. Però també compten amb serveis d’atenció psicològica i d’assessorament jurídic, així com amb un projecte de col·laboració amb Nicaragua.

T'interessarà ...