Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

La Capella Davídica de Menorca triomfa amb el Rèquiem de Karl Jenkins

L’obra, que va comptar amb la presència del bisbe Sebastià Taltavull, es caracteritza per l’ús de poemes japonesos barrejats amb el text llatí tradicional del Rèquiem

El cor i l’orquestra de la Capella Davídica de la Catedral de Menorca va oferir el passat dissabte a l’Església de la Bonanova un concert dedicat al Rèquiem de Karl Jenkins sota la direcció de Biel Barceló.

L’obra, que va comptar amb la presència del bisbe Sebastià Taltavull, es caracteritza per l’ús de poemes japonesos haiku barrejats amb el text llatí tradicional del Rèquiem.

Un Rèquiem és una missa per l’ànima d’un difunt. En aquesta obra es fa servir l’habitual distribució dels moviments en llatí mesclat amb cinc poemes japonesos: The snow of yesterday, From deep in my heart, Now as a spirit, Having seent he moon Farewell. Aquests poemes són cantats per les veus femenines del cor, que està format per 55 cantaires i una orquestra formada per 21 músics.

Fusió d’estils 

Jenkins fusiona idees llunyanes en el temps i en l’espai a través de la música, la vessant més religiosa tradicional –com LacrimosaLux aeternaIn paradisum–, amb d’altres més contemporànies incorporant ritmes ètnics a través de diferents tipus d’instruments de percussió. També es poden apreciar influències del hip-hop en el segon tema de l’obra: Dies Irae.

Història de la Coral

La coral de la Capella Davídica va ser fundada l’any 1944. Aquest cor, amb l’actual director Biel Barceló, compta ja amb tres gravacions: La Gallia de CH. Gounod, Les set paraules de Crist de TH. Dubois, i un doble CD Cançons i amics, amb Joan Pons. La coral ha fet diverses actuacions conjuntes amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i amb la Nacional de Catalunya, així com amb l’Orquestra Simfònica de Balears Ciutat de Palma. L’última actuació de la Capella Davídica a Barcelona va ser el concert de The Armed Man de Karl Jenkins, una missa per la pau oferta el febrer del 2013 al Palau de la Música Catalana.

 

T'interessarà ...