“La Cabanya”

La Santa Trinitat arriba simbòlicament al cinema fent de suport en una tragèdia familiar

Es tracta d’un dels primers cops que la Santa Trinitat es representa a la realitat actual en llenguatge cinematogràfic. El director encarregat de fer-ho és Stuart Hazeldine, que s’ha centrat en l’adaptació al cinema de la novel·la La Cabaña.

Sinopsis

La pel·lícula es desenvolupa al voltant d’una tragèdia familiar, en què el protagonista, Mack Phillips (Sam Worthington), perd la seva filla. Enmig període depressiu i de dol, rep una misteriosa carta que el cita a una cabanya perduda enmig de la muntanya. Aquesta invitació li canviarà tota la mentalitat. Quan arriba coneixerà algú molt especial que el farà veure la vida des d’una nova perspectiva que li permetrà superar la tragèdia viscuda.

“Simbolisme”

Mn. Peio Sánchez, destaca el film per ser un dels primers a exposar la imatge de la Santa Trinitat al cinema. De fet, segons explica el crític, el protagonista es toparà en el seu camí amb diferents personatges desconeguts que simbolitzen, el Pare, el Fill i l’Esperit. Amb l’execució d’aquest paral·lelisme simbòlic, la pel·lícula resulta en alguns moments “simple” i tot i que “arriba a emocionar”- explica Mn. Peio– “es perd en un guió, en el qual el discurs prima i la bellesa d’una imatge esteticista fa que perdi sentit”.

La pel·lícula s’apropa a com l’ésser humà fa front al problema del mal, de vegades, tant incomprensible que resulta complicat trobar la llum. En aquest cas, la trama – tot i resultar en algun moment poc seria- mostra a l’espectador com en la relació humana es possible donar amb la clau per continuar vivint.

Comentari Mn. Peio

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost