La Biblioteca Episcopal s’incorpora a Worldcat i a l’ILL

Worldcat conté més de 2 bilions de registres i l'ILL permet oferir els fons d’una biblioteca en préstec interbibliotecari

La Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona ha finalitzat aquest mes de novembre amb la seva incorporació al catàleg Worldcat. Worldcat està considerat el catàleg de biblioteca en línia més gran del món. Va néixer l’any 1971, i està gestionat per l’empresa nord-americana de serveis bibliotecaris OCLC. Es tracta d’un catàleg de descoberta, que permet localitzar en quines biblioteques es troba un document concret. Un cop trobat, des de la mateixa interíficie de Worldcat es pot “saltar” al catàleg local de cada biblioteca per a comprovar-ne la seva disponibilitat. S’hi poden trobar més de 2 bilions de registres. Aquests són procedents de les més de 71.000 biblioteques públiques i privades d’arreu del món que hi aporten regularment els seus registres. Des de l’agost del 2006 es pot consultar de forma gratuïta per internet a l’adreça http://www.worldcat.org.

Préstec interbibliotecari

A més a més de la incorporació a Worldcat, la BPEB també s’ha afegit a l’ILL (International Library Loan). Gestionat, així, per la mateixa empresa, l’ILL permet oferir els fons d’una biblioteca en préstec interbibliotecari o per a reproduccions digitals. Tanmateix, es regeix segons les polítiques que marqui cada institució. A banda de poder trobar més fàcilment els fons de la BPEB a través de Worldcat, altres biblioteques també poden fer una demanda. Aquesta pot ser o bé en préstec, o ara bé en reproduccions, tots els fons de la biblioteca.

124.000 registres bibliogràfics

El procés d’incorporació va començar el passat mes d’abril, i ha finalitzat aquest novembre. En línies generals, ha comportat la càrrega a Worldcat de més de 124.000 registres bibliogràfics de la biblioteca. Abans de finals d’any està prevista una nova càrrega. En aquesta, hi haurà incorporacions al catàleg realitzades durant la segona meitat de l’any.

Així, la biblioteca referma la seva voluntat i el seu compromís: ser un servei públic a l’abast de tothom. A més, amb Worldcat aconsegueix molta més visibilitat i es posiciona com un dels centres bibliogràfics i de recerca a nivell mundial en el seu àmbit.

Font: Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

21 Agost, 2019
Entrevista a l'escriptor i poeta madrileny F. Javier Expósito sobre les seves sensacions després de la peregrinació a Palestina i Israel
19 Agost, 2019
El segon capítol de l'Instrumentum Laboris proposa una conversió ecològica integral que es preocupi per la terra amazònica i pels pobles indígenes que habiten en ella