Pàgina d'inici > Noticies

La benedicció del Nen Jesús del Pessebre

És una antiga tradició romana, segons la qual els pares lliuren als més petits la imatge del Nen perquè sigui beneïda pel Sant Pare. Molts pobles de Catalunya, igual que diferents diòcesis del sud d’Espanya, sobretot, s’han sumat a la tradició de portar a beneir el Nen Jesús del Pessebre. L’origen d’aquest costum cada vegada [...]

És una antiga tradició romana, segons la qual els pares lliuren als més petits la imatge del Nen perquè sigui beneïda pel Sant Pare.

Molts pobles de Catalunya, igual que diferents diòcesis del sud d’Espanya, sobretot, s’han sumat a la tradició de portar a beneir el Nen Jesús del Pessebre. L’origen d’aquest costum cada vegada més estesa es troba en els milers de nens i nenes de Roma que van cada any durant l’advent a la trobada de diumenge amb el Papa , portant a les seves mans imatges del Nen Jesús.

Tradició romana

És una antiga tradició romana, segons la qual, en aquests dies les famílies preparen a casa el Pessebre, que en moltes ocasions és realment artístic. Els pares lliuren aquest dia als més petits la imatge del Nen perquè sigui beneïda en aquest diumenge pel Sant Pare. Es tracta d’un moment d’alegria i convivència familiar particularment estimat pel bisbe de Roma.

Tradició del Sant Pare

Així ho va reconèixer quan, dirigint-se als presents a la plaça de Sant Pere, ha explicat que “una de les expressions populars de l’espera joiosa del Nadal és la preparació del portal de Betlem a les cases. A les cases cristianes, en aquests dies, s’escull un racó adaptat per posar les figures, deixant un espai, entre Maria i Josep, per al Nen. En pensar en totes les famílies cristianes que preparen els seus pessebres, us beneeixo amb gust a vosaltres nois i noies de Roma que, coordinats pel Centre de Parròquies de Roma heu vingut en gran nombre portant les imatges del Nen Jesús”.

T'interessarà ...