Justícia i fe

El prevere i teòleg basc Javier Vitoria, membre de Cristianisme i Justícia (CiJ), ha presentat, tot coincidint amb els 30 anys d’aquest centre d’estudis, el llibre Una teologia agenollada i indignada. El text recull els principis bàsics de la teologia de CiJ, que treballa per connectar l’anhel de justícia present a l’Evangeli de Jesús amb [...]

El prevere i teòleg basc Javier Vitoria, membre de Cristianisme i Justícia (CiJ), ha presentat, tot coincidint amb els 30 anys d’aquest centre d’estudis, el llibre Una teologia agenollada i indignada. El text recull els principis bàsics de la teologia de CiJ, que treballa per connectar l’anhel de justícia present a l’Evangeli de Jesús amb la realitat social i eclesial del nostre temps.

Per què justícia i fe han d’anar de la mà?

Gràcies a la irrupció de Déu en la història humana, per mitjà de Jesús i del seu Esperit, un altre món –de fraternitat, llibertat i igualtat per a tothom, i de comunió amb la natura- és possible. No obstant això, la injustícia imperant en el nostre món, que tantes víctimes humanes i destrosses ecològiques produeix, qüestiona frontalment aquesta fe. La gran pregunta plantejada per tant patiment acumulat en la història és: On és Déu? Servir aquesta fe passa necessàriament pel servei a la justícia interhumana com a forma inexcusable de servei o correspondència al Déu amic de la Vida i defensor dels pobres.

Què transmet el llibre?

Una sistematització de la teologia que el Centre ha anat produint a través de les seves publicacions. La perspectiva des de la qual he elaborat la síntesi ha estat lògicament el binomi fe i justícia. El resultat del treball de CiJ em sembla molt valuós per al present i el futur de la missió evangelitzadora de l’Església i de la construcció democràtica de la nostra societat.

A qui el dirigeix?

Als interessats a fonamentar el seu compromís amb la justícia des de la fe cristiana. I també a molts homes i dones no creients compromesos en les lluites en favor d’un Nou Ordre Internacional i oberts al potencial il·luminador i regenerador de la tradició religiosa de Jesús de Natzaret.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín a Javier Vitoria per al Full Dominical del 12 de gener del 2014.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

18 Setembre, 2019
Un grup de persones amb discapacitat visual arriben a Santiago de Compostel·la després de tres anys fent el camí francès
18 Setembre, 2019
Entrevista realitzada a Maria Rosa Alzina Canals, col·laboradora en l'organització d'activitats a la Pastoral del Sord de Barcelona