Pàgina d'inici > Noticies

José María Gil-Tamayo, nou secretari general de la CEE

Els bisbes reunits en sessió plenària han escollit al sacerdot José María Gil-Tamayo com a secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola La Conferència Episcopal Espanyola ja compta amb un nou secretari general, escollit en sessió plenària, que s’ha reunit, aquest dimecres al matí. El càrrec que fins fa deu anys tenia Mons. Martínez Camino [...]

Els bisbes reunits en sessió plenària han escollit al sacerdot José María Gil-Tamayo com a secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola

La Conferència Episcopal Espanyola ja compta amb un nou secretari general, escollit en sessió plenària, que s’ha reunit, aquest dimecres al matí. El càrrec que fins fa deu anys tenia Mons. Martínez Camino l’ocuparà el sacerdot José María Gil-Tamayo, que ha estat escollit per al quinquenni 2013-2018. 

Segons una nota de la CEE, després d’una primera votació de sondeig, s’ha procedit a la votació definitiva en la que, en primer escrutini, s’ha escollit amb 48 vots al pare Gil-Tamayo. Mons.Ginés Román García Beltrán ha obtingut 17 votos, i  Mons. César Augusto Franco Martínez, 12 vots; a més de 2 votos en blanc.

Perfil comunicatiu

José María Gil-Tamayo és llicenciat en comunicació per la Universitat de Navarra. Durant tretze anys va ser director del Secretariat de la Comissió Episcopal de Mitjans i consultor del Consell Pontifici per a les Comunicacions Socials i, al març d’aquest any, es va incorporar a la Sala Stampa –a petició del pare Lombardi- per a ser portaveu per als mitjans de comunicació en llengua espanyola, durant la preparació i la celebració del conclave que va escollir al Papa Francesc. 

Funcions del Secretari General

Segons els Estatuts, el secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola serà secretari de l’Assemblea Plenària, de la Comissió Permanent i del Comitè Executiu, en les reunions del qual tindrà veu però no vot ja que no és un bisbe.

Entre les seves atribucions, es troba la de ser l’enllaç entre els diferents òrgans de la Conferència; recollir i transmetre informació als bisbes sobre els problemes d’interès general per a l’Església a Espanya; mantenir contacte amb les Secretaries Generals d’altres Conferències Episcopals; i informar a l’opinió pública de les activitats i resolucions de l’Assemblea Plenària i de la Comissió Permanent, així com de qualsevol altre assumpte relatiu a la CEE.

T'interessarà ...