Jornades de reflexió: “No més violència a casa”

[Càritas Barcelona] Nota de Premsa  Les tensions i conflictes derivats de la convivència i de la defensa dels legítims interessos personals no sempre es canalitzen a través del diàleg. La violència física o moral, les humiliacions, el menyspreu, les pressions psicològiques poden aparèixer i instal·lar-se en la dinàmica de les relacions de parella i familiars, [...]

[Càritas Barcelona]

Nota de Premsa

 Les tensions i conflictes derivats de la convivència i de la defensa dels legítims interessos personals no sempre es canalitzen a través del diàleg. La violència física o moral, les humiliacions, el menyspreu, les pressions psicològiques poden aparèixer i instal·lar-se en la dinàmica de les relacions de parella i familiars, sovint amb conseqüències molt greus o irreparables per als qui majoritàriament les pateixen: la dona i els infants. Però són només els casos més dramàtics els que la societat arriba a conèixer. Els altres solen quedar ocults en el context familiar o com a molt són coneguts, o intuïts, per l’entorn més immediat.

El contacte amb la societat europea on la dona té un nivell més alt de llibertat fa que en determinades situacions dones procedents d’altres països reivindiquin i facin valdre els seus drets. Això pot ser causa de  nous conflictes familiars, en un altre context, impensables. Però cap sector social o cultural no està exclòs d’aquesta violència silenciosa, i silenciada.

Per això, tres entitats cristianes que treballen en l’àmbit de l’acolliment a les persones i de la salut mental: la  Fundació Vidal i Barraquer, la delegació de Pastoral Familiar de l’Arquebisbat de Barcelona i Càritas promouen les Jornades de Reflexió sobre la Violència a casa.

Les sessions, a  càrrec de professionals de diferents disciplines, tractaran els  temes:

  • La violència familiar i conjugal. Maltractament en les relacions de parella: l’assistència psicològica. Dra. Montserrat Davins, psiquiatra. Fundació Vidal i Barraquer.
  • Resposta i recursos contra la violència de gènere. Marc legal: xarxa de recursos. Acompanyament a les persones. Josep M. Bastús, psicòleg. Programa d’Infància i família. Càritas.
  • L’evangeli i la violència. Una pastoral pel que fa la violència? Una pastoral pel qui rep la violència? Dr. Gaspar Mora, teòleg, prof. de Moral de la Facultat de Teologia de Catalunya.

Dies: els dijous, 17 i 24 de febrer i 3 de març de 2011.   Hora:  de 7 a 9 del vespre.

Lloc: Centre d’Estudis Pastorals. Carrer Rivadeneyra, 6, 3er. Barcelona

Entrada lliure, prèvia inscripció al Tfn: 933 174 858

al c-e: cursos@pastoralfamiliarbcn.cat

Barcelona, 14 de febrer de 2011

T'interessarà ...