Jornada Mundial de les Migracions: La diversitat, font de riquesa

P. Esteban ha subratllat la riquesa eclesial de les comunitats en  les que hi ha immigrants “La diversitat, font de riquesa”. Amb aquest lema se celebrà, el passat diumenge dia 27 de gener, la Jornada Mundial de les Migracions en la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge. La Jornada fou organitzada pel col·lectiu “Caminem junts [...]

P. Esteban ha subratllat la riquesa eclesial de les comunitats en  les que hi ha immigrants

“La diversitat, font de riquesa”. Amb aquest lema se celebrà, el passat diumenge dia 27 de gener, la Jornada Mundial de les Migracions en la Parròquia Mare de Déu de Bellvitge. La Jornada fou organitzada pel col·lectiu “Caminem junts en la diversitat”juntament amb Càritas i la Delegació de Pastoral Social del Bisbat de Barcelona.

L’acte s’inicià a les 12 del migdia, amb  la participació de l’Eucaristia dominical de la Parròquia. En  la Missa, presidida pel rector P. Josep Miquel Esteban, i concelebrada per Mn. Avelino Sápida, rector de la Parròquia personal Immaculada Concepció i Sant Lorenzo Ruíz (parròquia filipina) i Mn. Josep M. Jubany, Delegat de Pastoral social, també van  participar molts membres de les parròquies de l’Hospitalet. Hi hagué una presència molt nombrosa de les comunitats ucraïneses, xineses, filipines, guineanes, llatinoamericanes, i de diferents parròquies del bisbat.

L’importància de la diversitat

En l’homilia, El P. Esteban, a partir dels textos del Diumenge, subratllà  la riquesa eclesial de les comunitats en les que hi ha persones procedents d’altres llocs, que enriqueixen els altres amb les seves sensibilitats i cultures. Les pregàries dels fidels es pronunciaren en diferents idiomes. Especialment emotiva va ser la d’un jove senegalès, que viu en un dels assentaments del Poble Nou.

L’acte continuà amb un dinar, al que assistiren unes cent persones. Fou un moment de convivència i de compartir. A les tres de la tarda,  el grup Forn de teatre, representà l’obra Mustafa se’n va al replà. La particularitat d’aquesta companyia és que acabada l’obra convida als espectadors a aportar el seu parer, i que es posin al paper d’alguns dels protagonistes.

Més de tres-centes persones

La Jornada va finalitzar en l’ermita de Bellvitge, on es va explicar el seu origen i la seva història, i el cant del Virolai. Mn. Jubany, posà punt i final, agraint a totes les persones que havien  col·laborat, fent possible, l’acte. Durant la Jornada hi passaren més de tres-centes persones.

Un assistent llunyà…

Cal destacar que a aquesta jornada assistí P. Bien, de nacionalitat xinesa, que tot just feia unes dotze hores que havia arribat a Barcelona procedent de la Xina. El P. Bien, ha estat convidat per la Diòcesi de Barcelona perquè es faci càrrec de la comunitat xinesa.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...