Pàgina d'inici > Noticies

Jornada Mundial de les Comunicacions Socials 2013

[Flama] Un dels reptes actuals més significatius per a l´evangelització és el que emergeix de l´ambient digital. Per tal de reflexionar sobre aquest repte, el papa Benet XVI, en el context de l´Any de la Fe, ha triat com a tema de la XLVII Jornada Mundial de les Comunicacions Socials el següent: “Xarxes Socials: portals […]

[Flama]

Un dels reptes actuals més significatius per a l´evangelització és el que emergeix de l´ambient digital. Per tal de reflexionar sobre aquest repte, el papa Benet XVI, en el context de l´Any de la Fe, ha triat com a tema de la XLVII Jornada Mundial de les Comunicacions Socials el següent: “Xarxes Socials: portals de veritat i de fe; nous espais per a l´evangelització”.

Els elements de reflexió són nombrosos i importants: en un temps en què la tecnologia tendeix a transformar-se en el teixit connectiu de moltes experiències humanes, com les relacions i el coneixement, cal preguntar-se: la tecnologia pot ajudar els homes a trobar a Crist en la fe? Ja no és suficient l´adequació superficial d´un llenguatge, sinó que cal poder presentar l´Evangeli com a resposta a una perenne exigència humana de sentit i de fe, que emergeix també de la xarxa i s´obre camí en ella.

Aquest serà igualment la manera d´humanitzar i vitalitzar un món digital que imposa avui una actitud més definida: ja no es tracta d´usar Internet com a “mitjà” d´evangelització, sinó d´evangelitzar considerant que la vida de l´home modern també s´expressa en l´ambient digital.

En particular, cal tenir en compte el desenvolupament i la gran popularitat de les xarxes socials, que han permès l´accentuació d´un estil dialògic i interactiu en la comunicació i en les relacions.

La Jornada Mundial de les Comunicacions, única jornada mundial establerta pel concili Vaticà II (Inter Mirifica, 1963), es celebra a molts països, per recomanació dels bisbes del món, el diumenge anterior a la festa de la Pentecosta (el 12 de maig l´any 2013).

El Missatge del Sant Pare per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials es publica tradicionalment en ocasió de la festivitat de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes (el 24 de gener).

T'interessarà ...