Pàgina d'inici > Noticies

Jornada de les vocacions natives

L´últim diumenge d´abril se celebra la jornada anual de les vocacions natives que organitza l´Obra de Sant Pere Apòstol. Sota el lema “Al servei de la reconciliació”. En l´experiència cristiana, un dels efectes que ve propiciat per la caritat és la misericòrdia. Perquè la caritat es lliura per una doble motivació: per gratuïtat o per [...]

L´últim diumenge d´abril se celebra la jornada anual de les vocacions natives que organitza l´Obra de Sant Pere Apòstol. Sota el lema “Al servei de la reconciliació”.

En l´experiència cristiana, un dels efectes que ve propiciat per la caritat és la misericòrdia. Perquè la caritat es lliura per una doble motivació: per gratuïtat o per reconciliació. Són la cara i la creu de l´amor cristià. Sabem que l´Església està formada per membres fràgils i pecadors, però té la qualitat de sostenir i fonamentar-se en Jesucrist, l´únic Salvador del gènere humà. El lema que hem escollit per a la Jornada de Vocacions Natives es fa viu i palpable en els que són cridats a seguir de prop el Crist: la seva entrega no té altra manera de comportament que el fer possible la reconciliació entre la gent i els pobles. Molts són els missioners que moren a causa de l´odi, i sempre moren perdonant.

Les vocacions natives, que desenvolupen la seva activitat caritativa i pastoral en països tantes vegades assetjats per guerres i lluites tribals, són exponents d´una nova forma de viure per la pau i per a la pau, per la conciliació i per a la reconciliació.

L´experiència del missioner, ha de ser un testimoni d´amistat, ja que pel pont de l´amistat passa Crist. Per això els llaços d´amistat porten a una germanor conciliada i reconciliada, si en algun moment s´ha trencat. Tant la conciliació com la reconciliació tenen un nom: amor misericordiós. Si el pare no hagués tingut aquest amor, com ens narra l´Evangeli, no s´hagués reconciliat amb el seu fill que va sortir de casa. La vida cristiana és una experiència de profunda reconciliació.

L´Obra de Sant Pere Apòstol treballa per sensibilitzar el poble cristià sobre la importància de les vocacions sacerdotals i religioses nascudes a les Esglésies joves, així com per la necessitat de vetllar per elles mitjançant beques i ajudes de sosteniment a seminaris i centres de formació, de tal manera que puguin disposar de recursos materials, sense els quals no podrien tirar endavant.

En aquesta Jornada de vocacions natives, demanem a l´amo dels sembrats que enviï molts joves per treballar al costat i de la mà de Jesucrist en aquesta societat nostra que està tan necessitada d´amor, pau i reconciliació.

 

Delegats de Missions

T'interessarà ...