Pàgina d'inici > Noticies

Joan XXIII i Joan Pau II esdevindran sants en la festivitat de la Divina Misericòrdia

El Papa Francesc ja ha fet pública la data de la cerimònia de canonització dels seus predecessors, que tindrà lloc a Roma el 27 d’abril del proper any L’enigma ja s’ha resolt. Joan XXIII i Joan Pau II seran canonitzats a Roma el 27 d’abril de 2014, festivitat de la Divina Misericòrdia, tal i com [...]

El Papa Francesc ja ha fet pública la data de la cerimònia de canonització dels seus predecessors, que tindrà lloc a Roma el 27 d’abril del proper any
L’enigma ja s’ha resolt. Joan XXIII i Joan Pau II seran canonitzats a Roma el 27 d’abril de 2014, festivitat de la Divina Misericòrdia, tal i com va anunciar el Papa Francesc en el vol de tornada des de la JMJ. La data s’ha anunciat després de la celebració del Consistori Ordinari Públic per a la Canonització del Beat Joan XXIII i Joan Pau II que ha tingut lloc aquest dilluns al matí. “Fer la cerimònia de canonització junts és un clar missatge a l’Església: aquests dos són bons”, va expressar al juliol el Papa Francesc.

Joan Pau II i la Divina Misericòrdia

És ben sabut que Joan Pau II tenia una gran devoció per la festivitat de la Divina Misericòrdia i per la santa polonesa sor Faustina Kowlaska que va començar la difusió d’aquesta devoció. De fet, Joan Pau II va instituir oficialment el diumenge de la Divina Misericòrdia, que se celebra cada any el segon diumenge de Pasqua.

Donat que Joan Pau II va morir el dissabte abans de la festa de la Divina Misericòrdia, aquesta celebració va molt lligada a la memòria del Papa polonès. Per aquest motiu, la beatificació de Joan Pau II es va celebrar en el Diumenge de la Divina Misericòrdia de l’any 2011 i, com s’ha comunicat aquest dilluns, la seva canonització coincidirà també amb aquesta commemoració.

Joan Pau II va ser beatificat després de la curació miraculosa d’una monja francesa que patia Parkinson. Serà canonitzat gràcies a una altra guarició inexplicable: la d’una dona de Costa Rica que es va curar d’un aneurisma cerebral gràcies a la intercessió del Papa polonès. El miracle es va produir, justament, el mateix dia que Joan Pau II va ser beatificat.

Joan XXIII, el Papa bo

“Joan XXIII és una mica la figura del capellà de poble. Un home que estima a cadascú dels seus fidels i que sap tenir cura del seus fidels. És un capellà bo, i amb un sentit del humor molt gran i una més gran santedat. Joan XXIII era un gran, un home que es deixava guiar pel Senyor”. Així va definir el Papa Francesc, en el viatge de tornada de la JMJ, al predecessor bèrgam que va convocar el Concili Vaticà II.

Per a la canonització de Joan XXIII, el Papa Francesc va aprovar el procés sense necessitat d’un segon miracle. Per tant, el ‘Papa bo’ serà declarat sant amb un sol miracle atribuït a la seva intercessió.

Finalment, abril de 2014

Tot i que en un principi es va especular que la canonització es produiria durant l’hivern de 2013, el Papa Francesc ha desestimat aquesta data per la perillositat que podria suposar per als pelegrins polonesos degut al fred i al gel a les carreteres: “El pobres han de venir de Polònia. Els que tenen diners poden fer-ho en avió, però pels pobres que hagin de venir en autocars a finals de novembre, aquest viatge serà molt dur. Crec que cal repensar la data”.  

La data s’ha repensat i la doble canonització es farà, finalment, el 27 d’abril coincidint amb la festivitat de la Divina Misericòrdia, celebració molt lligada a Joan Pau II.

T'interessarà ...