Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Jo, quan era petit…

La Fundació Pere Tarrés convida a tothom a compartir el seu record d'infantesa amb la campanya 'El Pati més gran' amb motiu del dia Universal dels Drets dels Infants

Qui no té un somni d’infància? Aquesta és la pregunta que interpel·la la darrera campanya de la Fundació Pere Tarrés a través de la pàgina web ‘www.elpatimesgran.org‘ Amb motiu del dia Internacional dels Drets de la Infància l’entitat ha engegat una iniciativa que pretén conscienciar i mobilitzar la societat per a recollir els seus records de la infància, a través de la xarxa on tothom que ho vulgui hi pot sumar-s’hi.

Bons records, bona infantesa

La campanya, presentada pel director de la Fundació Josep Oriol Pujol juntament amb altres membres, s’anomena “El Pati més gran”, que pretén fer reflexionar sobre la importància d’una infància digna, que tothom mereix, amb bones experiències que ajudin a créixer a un nen feliç.

S’accedeix des del web www.elpatimesgran.org. A partir d’aquí s’accedeix a un mapa on la gent que vol participar pot geolocalitzar una vivència o experiència d’infantesa i compartir-la i, alhora, a través de les xarxes socials, via Facebook o via Twitter.

“D’aquesta manera – explica Josep Oriol Pujol- tot recordant allò que va passar i els va fer ser feliços, la bona harmonia de les famílies… Pretenem que s’adonin de la importància que té per a la infància i en la mesura en què les persones en prenen consciència pensem que contribuiran a la feina pal·liativa que fem des de la Fundació Pere Tarrés”.

2.500 somriures

La campanya ha tingut lloc al centre socioeducatiu AEI Raval, precisament, un dels 22 centres de la Fundació Pere Tarrés on es destinaran els guanys que s’obtinguin fins al mes de febrer, quan es tancarà la campanya. Són centres que acullen en total uns 2.500 nens en risc d’exclusió social, des d’on es treballa per a procurar-los una experiència educativa i d’integració social única, que contribuirà a què aquests també tinguin bons records d’infància amb un somriure.

Es tracta d’infants que es troben sovint amb famílies amb dificultats econòmiques on l’habitatge, l’alimentació, el lleure, l’educació i altres necessitats de vegades presenten certes mancances. Des dels centres es vetlla per suplir les possibles dificultats en què es puguin trobar, donant-los un cop de mà amb els deures del dia a dia i atenció després de l’escola.

Reduir desigualtats

Per la idea de la iniciativa i pel seu objectiu de sensibilitzar i obtenir fons, la campanya està entra dins el projecte “Ajuda’ns a Créixer”, que inclou tots aquells projectes de la fundació adreçats a reduir les desigualtats socials vetllant perquè els més petits també tinguin els seus moments de lleure.

Ja compta amb el suport i la participació de molts particulars i s’han sumat més de 200 centres d’esplai entre altres entitats com escoles, així com personatges catalans reconeguts. El web ja està en marxa! Ja t’hi pots sumar i afegir el teu record.

Vídeo de la campanya

T'interessarà ...