Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Ja es poden presentar candidats al Memorial Cassià Just

El concurs organitzat per la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat obre la nova edició en defensa de la llibertat i convivència religiosa

Fins al 7 de juliol es poden presentar candidatures per a la cinquena edició del Memorial convocada per la direcció general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya. El premi reconeix persones o institucions que s’han distingit per les seves aportacions a la construcció d’un espai comú de respecte a la llibertat religiosa, de pensament i de foment del diàleg i la relació entre les diferents confessions religioses. El Galadon no té dotació econòmica.

En la primera edició de 2010 es va guardonar al cardenal emèrit de Milà Carlo Maria Martini. Després van venir la religiosa Teresa Losada, la comunitat Filipense de l’Escola Nostra Senyora de Lourdes i la Comunitat de Taizé l’any passat.

Candidats

A la convocatòria es poden presentar candidatures durant tot els mesos de maig i juny. Les aportacions directament vinculades amb l’àmbit religiós o de pensament poden concretar-se en la defensa dels drets humans, especialment els drets i defensa de la dignitat de les dones i dels col·lectius desfavorits; la defensa dels drets de la llibertat religiosa i de pensament; el foment de la cultura de la pau, la justícia i el progrés dels pobles; el foment del coneixement, del respecte i del diàleg entre opcions religioses i de pensament diverses; la promoció de la convivència i la cohesió social.

El Memorial pren el nom de Cassià Just com un referent indiscutible en diàleg, humanisme, acolliment, solidaritat en favor de les persones més necessitades, llibertat d’esperit tant quan va ser abat de Montserrat com després. Per això aquesta convocatòria busca la difusió de la diversitat religosa que presenti a Catalunya i la relació de les diferents confessions.

T'interessarà ...