Ja està disponible la “Litúrgia de les Hores” en smartphones i tablets

El Centre de Pastoral Litúrgica presenta la nova APP amb l'objectiu de facilitar la vida quotidiana dels fidels

Ja és possible pregar la Litúrgia de les Hores en un dispositiu mòbil i en català. El Centre de Pastoral Litúrgica (CPL) i el desenvolupador de software Pau Sabé Martínez han fet possible una APP gratuïta en Android i iOS que incorpora tots els volums de les oracions de la Litúrgia de les Hores. L’aplicació és offline i es va presentar el passat mes de setembre amb la mateixa versió del text oficial preparat per la Comissió Interdiocesana de Litúrgia de la Conferència Episcopal Tarraconense.

Com funciona?

A la pantalla d’inici apareix una taula on es mostren les diferents hores de la Litúrgia, amb negreta aquella hora que tocaria pregar. L’usuari pot canviar en el menú de configuració -la barra que apareix en la part superior de la pantalla- el dia de l’any i triar qualsevol del calendari del 2017 i el 2018. A més, es poden canviar altres aspectes de la configuració com: triar la diòcesi, el lloc (diòcesi, ciutat o catedral), el moment de resar l’Invitatori (durant l’Ofici o durant el Laudes), canviar els himnes en llatí o, fins i tot, l’opció de pregar les Memòries Lliures.

Una APP per facilitar la vida quotidiana

El Pau Sabé ha treballat conjuntament amb l’equip de Redacció del Centre de Pastoral Litúrgica, que han transportat els quatre volums de la Litúrgia de les Hores en una gran base de dades dividides en 38 taules de grandàries diferents. Aquesta feina, que s’ha allargat aproximadament durant un any, ha facilitat a molts laics la pregària en qualsevol moment del dia, com per exemple, en hores de trajecte per anar a la feina o quan es prega en comunitat a la parròquia.

Amb un mes i poques setmanes de vida, l’APP ja compte amb gairebé 2000 descàrregues i ha facilitat que les hores de la vida quotidiana dels fidels i de cada comunitat puguin ser viscudes més intensament amb Déu en qualsevol moment i lloc.

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

19 Juny, 2019
Aquest és el significat de la tradició que acull el claustre de la Catedral de Barcelona pel Corpus Christi