Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Itàlia allibera a la cristiana perseguida al Sudan

Mariam i la seva família van ser rebuts pel Papa Francesc poques hores després d’arribar a Roma

La dona sudanesa condemnada a mort per casar-se amb un cristià ha estat alliberada en una hàbil maniobra diplomàtica del Govern italià. Amb el beneplàcit de les autoritats sudaneses, la jove cristiana de 26 anys i la seva família s’han traslladat a Roma.

Aquest cas va esclatar el passat mes de maig generant una gran commoció internacional, ja que la jove va ser condemnada a mort, cent fuetades, per haver suposadament renegat de l’islam i haver-se casat amb un cristià. El jutge ho va considerar un adulteri.

Recepció del Papa Francesc

Mariam i la seva família van ser rebuts pel Papa Francesc poques hores després d’arribar a Roma. Varen mantenir una trobada d’aproximadament trenta minuts, a la casa de Santa Marta, a on viu el pontífex argentí.
Bergoglio li va agrair el coratge pel seu “testimoni de fe”. Per altre banda, el portaveu del Vaticà, el pare jesuïta Federico Lombardi, va considerar, amb aquest gest, que el Papa va voler expressar la seva solidaritat amb tots els que són perseguits per la fe.

Pel Vaticà, la supervivència dels cristians en diverses zones del món, des de Nigèria fins a Pakistan, passant per Síria i Iraq, s’ha convertit en un problema fonamental, segurament el principal, ja que es tracta d’una amenaça existencial que retrotreu a l’Església als seus primers segles.

Camí als Estats Units

Roma és només una escala per la família sudanesa. Tot i que la condemna va ser revocada, persisteix l’assetjament i no se senten segurs. El seu destí final serà els Estats Units, ja que el marit té el passaport i a la Mariam li han concedit recentment. La família preveu volar aquesta setmana cap a Nova York.

T'interessarà ...