Inici de curs al Seminari Conciliar de Barcelona

L’acte d’inauguració va ser presidit pel Cardenal Sistach Els dies 9, 10 i 11 de setembre, els seminaristes majors van realitzar una estada a Tartera El passat dijous 19 de setembre (19:00h) va arrencar el curs 2013-14 de seminaristes majors de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat. L’acte d’inauguració va tenir lloc a l’edifici del [...]

L’acte d’inauguració va ser presidit pel Cardenal Sistach

Els dies 9, 10 i 11 de setembre, els seminaristes majors van realitzar una estada a Tartera

El passat dijous 19 de setembre (19:00h) va arrencar el curs 2013-14 de seminaristes majors de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat. L’acte d’inauguració va tenir lloc a l’edifici del Seminari Conciliar de Barcelona i va ser presidit pel Cardenal Lluís Martínez Sistach, acompanyat pel bisbe Agustí Cortés.  

La reunió va començar amb un discurs del rector, que va situar aquest curs dins del marc del final de l’Any de la Fe i de la recepció de l’encíclica Lumen Fidei. Per altra banda el Cardenal Sistach va voler remarcar el paper dels preveres, els quals han de ser portadors d’un missatge d’esperança que doni serenitat i pau.

En les intervencions també hi va haver lloc per agrair la tasca de Mn. Josep Anton Arenas com a director espiritual del seminari al llarg dels últims vuit anys, i es va donar la benvinguda al seu successor, el Mn. Joan Rodríguez.

Abans de l’inici del nou curs, els seminaristes majors van organitzar una trobada a Tartera (Cerdanya), concretament els dies 9, 10 i 11 de setembre, que va servir per a compartir les experiències de l’estiu, fer un dia de recés, predicat per Mn. Ignasi Navari, vicari general i rector del seminari d’Urgell, i realitzar una excursió a Les Bulloses.

Romiatge a Roma

A Tartera, els seminaristes majors també van poder recordar anècdotes de la seva participació en el romiatge que es fa a Roma durant el període formatiu. En aquesta ocasió va coincidir amb la trobada que el Papa Francesc havia organitzat per als seminaristes, novicis i novícies de tot el món en el marc de l’Any de la Fe.

El Pelegrinatge va tenir lloc del 5 al 9 de juliol. Va destacar la trobada amb el Papa el dissabte a l’aula Pau VI i l’eucaristia a la Basílica de Sant Pere del Vaticà. Els seminaristes també van visitar les Catacumbes de Sant Sebastià, de la basílica de les quals n’és titular el Cardenal de Barcelona, i Scavi de Sant Pere del Vaticà, el lloc on va ser enterrat Sant Pere.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost