Pàgina d'inici > Noticies > Catecumenat

Ingrés al Catecumenat

Més de 40 nens en edat catequètica i 23 adults són admesos en el catecumenat el primer cap de setmana d’Advent

A la S.E. Catedral de Barcelona el dissabte dia 28 de novembre a les 17’15h més de 40 infants acompanyats dels seus familiars, i catequistes, foren admesos com a catecúmens amb el ritus d’ingrés al catecumenat presidit per el Sr. Cardenal Arquebisbe de Barcelona Mons. Lluis Martínez Sistach.

La primera part del ritus esdevingué davant el baptisteri de la catedral on els infants demanaren ser instruïts en la fe i els seus pares, padrins i catequistes es comprometeren a col·laborar en el seu procés de formació en la fe i vida cristiana. El Cardenal Arquebisbe els signà en el front amb el senyal de la creu tot ressaltant per als nens que a partir  d’aquell moment és el seu signe distintiu com a cristians.

“Aquí estic Senyor”

En l’Homilia, ja al presbiteri, amb els infants davant, l’Arquebisbe els comentà la lectura de la crida de Samuel i els encoratjà a respondre com el profeta “aquí estic Senyor”. També, i dirigint-se als pares, els invità a no renunciar al seu deure de formar els seus fills com a veritables cristians i els recordà que, si be l’escola o la catequesi són instruments de transmissió de la fe, és a la llar cristiana on es forgen els veritables nous i futurs batejats.

També a la S.E. Catedral de Barcelona el diumenge dia 29, primer diumenge d’advent, a les 17’15h tingué lloc el ritus d’ingrés al catecumenat de 23 adults majors de 18 anys. Presidí la celebració Mn. Felip-Juli Rodríguez Piñel, delegat per al Catecumenat.

 

T'interessarà ...