II Cicle de cinema sobre pobresa i exclusió social

El Centre d’estudis de Cristianisme i Justícia, Arrels Fundació i Càritas diocesana de Barcelona organitzen conjuntament el II Cicle de cinema sobre Pobresa i exclusió social amb el lema “L’Habitatge, un dret segrestat”, en tres sessions:  27 d’octubre: “Nedant contracorrent” de Joanna Callén, Helena Clos i Aránzazu Sánchez. Al cinema Verdi Park 3 de novembre: [...]

El Centre d’estudis de Cristianisme i Justícia, Arrels Fundació i Càritas diocesana de Barcelona organitzen conjuntament el II Cicle de cinema sobre Pobresa i exclusió social amb el lema “L’Habitatge, un dret segrestat”, en tres sessions: 

27 d’octubre: “Nedant contracorrent” de Joanna Callén, Helena Clos i Aránzazu Sánchez. Al cinema Verdi Park

3 de novembre: “La ley del ladrillo” de Pedro Barbadillo. Al cinema Maldà

17 de novembre: “Escanyats per la hipoteca” un 30 minuts de Roser Oliver. Al cinema Verdi Park 

La Declaració Universal dels Drets Humans, així com altres instruments internacionals, reconeixen l’habitatge com un component important del dret a tenir una vida digna per tot ésser humà. No obstant això, l’especulació immobiliària i la consolidació d’una cultura de l’endeutament han portat a la nostra societat i a moltes famílies a una situació veritablement límit. Per tant, de ser una suposada aspiració universal, l’habitatge és avui dia un negoci en crisi i un dret negat, segrestat.

Amb el II Cicle de Cinema sobre pobresa i exclusió social es vol mostrar i debatre sobre aquesta realitat a partir de la projecció de tres documentals. Cadascun d’aquests documentals comptarà amb la presència dels seus directors i amb persones expertes en cada àmbit que tractaran de reflexionar i obrir un debat després de la projecció del documental sobre la realitat econòmica, social i política que ens ha portat a aquesta conjuntura, sobre els seus efectes i conseqüències humanes i sobre les possibles alternatives per superar un model insostenible i sobretot injust.

Pots fer la reserva al FORMULARI. També el tens penjat a Facebook (facebook.com/ciclecinema) i a la web (ciclecinema.org). L’aforament és limitat.

Esperem comptar amb la la teva participació!

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer