Pàgina d'inici > Noticies > Solidaritat

I tu… ¿Pots canviar el món?

Mans Unides fa partícips de la seva tasca social a les escoles de Catalunya, gràcies al Festival de Clipmetratges


Mans Unides va celebrar aquest dimarts a Caixa Fòrum el Festival de Clipmetratges “El teu punt de vista pot canviar el món”, on per primer any participen totes les comunitats autònomes d’Espanya. Centenars de participants catalans de totes les edats van presentar 243 vídeos amb la temàtica del consum responsable, l’agricultura familiar i l’especulació amb els preus dels aliments. Els participats van estar dividits en dues categories: una d’escoles, dirigida a alumnes d’ESO i Batxillerat, i una altra categoria general on van tenir cabuda totes les edats.

Una vetllada plena de sorpreses

El periodista Pepe Nieves va conduir l’acte, que va transcórrer entre música, dansa, cinema i molta emoció. La vetllada va començar amb l’actuació del cantautor Kike Ubieto, on els assistents van poder escoltar cançons sobre temes d’actualitat com la corrupció política, la situació de la banca o el tercer món, amb molta ironia i sentit de d’humor. Acte seguit va començar la visualització dels clip metratges. Una de les sorpreses va ser la representació de danses d’Etiòpia i Costa D’Ivori.

L’acte va comptar amb la participació de Lucía Mencos i Oriol Corbella, guanyadors de les darreres edicions del festival, que van tenir la oportunitat de viatjar a l’Equador i a Senegal per conèixer els programes de Mans Unides. La Lucía i l’Oriol van explicar la seva experiència a l’estranger i van destacar les desigualtats presents en aquests països desenvolupats.

“L’explotació minera a l’Equador fa que moltes persones no puguin guanyar-se la vida d’una manera digna”, va afegir la Lucía.

Una crida per acostar-se a la pobresa

El president de Mans Unides a Barcelona Josep Martí i Llobet va agrair la participació y va conscienciar de la importància d’implicar-se del tot en la lluita contra la fam. “Hi ha dos grups de voluntaris: els que col·laboren i els que s’impliquen” va afirmar.

L’acte va cantar també amb la intervenció de Josep Lluís Penadés, un documentalista de temes de denuncia social, que va explicar la seva experiència en el rodatge dels seus últims documentals sobre els indígenes de Colòmbia. Va fer una crida a l’acostament a la pobresa: “La meva opinió sobre les missions va canviar totalment, els jesuïtes defensen els drets dels indígenes davant el govern, posant en risc la seva pròpia vida, i respectant totes les seves tradicions que aquí serien paganes”.

El moment més emocionant va ser quan Igor Szpakowski, un dels protagonistes de la sèrie Polseres Vermelles, va fer l’entrega de premis als guanyadors dels clipmetratges. 

 

T'interessarà ...