Horaris per viure, nova lluita dels treballadors

El bisbe Taltavull s’acomiada de l’ACO en la seva 64a Jornada General

 

Uns horaris que convergeixin amb Europa per recuperar temps personal, per a la família i per al compromís cívic és la proposta que Fabian Mohedano, treballòleg i parlamentari, va explicar a la ponència que va fer a la Jornada General de l’Acció Catòlica Obrera el 12 d’octubre passat. Els arguments de Mohedano, artífex del Pacte per la Reforma Horària, s’empelten a la línia d’actuació que es treballarà aquest curs al Moviment, la corresponsabilitat a l’ACO.

En el manifest que l’ACO ha preparat per a aquest curs —i que porta per lema «Perquè on tens el tresor, hi tindràs el cor»— ja es constata com les condicions actuals per assumir responsabilitats es compliquen: «El capitalisme ens ha construït una gàbia d’or, amb un ritme de consum embogit, on l’individualisme ha arrelat en les persones (tot el moviment associatiu té dificultats per assumir responsabilitats)». I avui, com ahir, «Jesús ens convida a sortir de la gàbia, a renunciar a tot allò que ens dificulta fer del Regne una realitat avui».

En la trobada s’ha acomiadat com a president Jesús Jiménez, després d’haver prestat aquest servei els darrers quatre anys. De moment, no s’ha trobat relleu i, per tant, hi haurà només presidenta, Maria Martínez, al capdavant de l’ACO. L’Eucaristia ha estat presidida pel bisbe Sebastià Taltavull i, a la pràctica, ha estat un comiat, ja que el mes vinent marxarà a la seva nova responsabilitat episcopal, com a bisbe de Mallorca: «Gràcies perquè heu ajudat a configurar-me. Quan aneu a Mallorca, demaneu per Cal bisbe i digueu que sou amics meus, us diran on sóc», va confiar als assistents i va ser saludat amb una llarga ovació.

La situació actual que viu el país també es va fer present: els presidents van informar que s’està en contacte amb els militants de les diòcesis d’Alacant, Còrdova i Madrid, i que la voluntat és que el moviment es mantingui cohesionat en aquests moments difícils i de molta tensió. L’ACO s’ha sumat a diversos pronunciaments davant els fets recents (Pastoral Obrera de Catalunya) i ha elaborat comunicats propis, respectant les diferents sensibilitats que hi ha en el si del Moviment i ferms en la denúncia contra la vulneració de drets humans. A la pregària del matí també es va fer referència: «Pare nostre, pare dels que estaven a favor del referèndum i dels que no ho estaven».

A la convocatòria, que arriba a la 64a edició van assistir-hi en diferents moments del dia unes 350 persones militants, amics i simpatitzants. També es va poder seguir a través de xarxes socials amb l’etiqueta #JGACO2017

Font: Departament de Comunicació de l’ACO

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món