Vers el Sínode de joves

Entrevista a Daniel Palau, director del Simposi Internacional “Reforma i reformes de l’Església”

El proppassat 25 de novembre es va celebrar a l’Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona la primera jornada de la nova Càtedra de Teologia Pastoral Arquebisbe Josep Pont i Gol de la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC-AUSP), que va comptar amb la participació d’una setantena d’agents pastorals dedicats a l’àmbit de la joventut. La propera activitat prevista de la Càtedra, creada pels bisbes de Catalunya sota l’empara de la FTC-AUSP, tindrà lloc els dies 21 i 22 de febrer de 2018, durant el Simposi Internacional “Reforma i reformes de l’Església”. Mn. Daniel Palau n’és el director.

Quin és l’objectiu de la càtedra?

Pretén afavorir i proposar un moment intens de reflexió, que ajudi a traslladar de manera visible aquells principis invisibles que parlen de la nostra identitat cristiana; és a dir, la fe en Jesucrist.

Com l’anireu desenvolupant?

La càtedra ha pensat diversos àmbits de reflexió que s’aniran proposant paulatinament a través de nou eixos que, actualment d’una manera imprescindible, cal treballar. L’oportunitat del proper sínode dedicat a la joventut –que se celebrarà l’octubre de 2018 a Roma- ha facilitat aquesta primera trobada, després de la qual la reflexió continuarà amb altres jornades i propostes.

Com valoreu la primera jornada de la càtedra?

Molt positiva. Va tenir com a convidat principal el publicista Toni Segarra, expert en l’àmbit de la comunicació i del coneixement del teixit juvenil. En la seva ponència va donar consells, com a publicista, als catequistes de joves. Finalment, els agents de pastoral van realitzar un treball en grup per prosseguir la recerca dels elements imprescindibles per a l’evangelització del jove d’avui. D’aquesta manera, la càtedra iniciava un dels primers àmbits de reflexió, el de la joventut.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 24 de desembre

T'interessarà ...

17 Maig, 2019
La germana teresiana guardonada per la seva trajectòria, aplicant el personalisme de Mounier vinculat amb Santa Teresa en totes les etapes de la seva vida