Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

Gràcies sant Joan XXIII i sant Joan Pau II!

La Sagrada Família acull la missa d’acció de gràcies per les canonitzacions, presidida pel Cardenal Sistach, qui va recordar que els dos sants havien visitat Catalunya

“Donem gràcies a Déu per la canonització, el passat diumenge a Roma, dels Papes Joan XXIII i Joan Pau II, que han estat coetanis nostres, donem gràcies a Déu pel ministeri de Pere a l’Església i també donem gràcies pel nostre Sant Pare Francesc, elegit en el conclave de l’any passat”. Així va començar, aquest diumenge, la seva homilia el Cardenal Sistach, en l’eucaristia d’acció de gràcies per la canonització dels dos papes més influents del segle XX.

Dos grans retrats de Joan XXIII i de Joan Pau II presidien el fons del presbiteri de la basílica ben visibles des de tota la gran nau central. D’aquesta manera, l’Arquebisbat de Barcelona ha estat una de les primeres diòcesis del món que ha celebrat una eucaristia en acció de gràcies per aquests dos grans pontífexs del nostre temps.

Participació i concelebrants

Més de tres mil fidels van omplir les naus de la Sagrada Família i van participar amb els seus cants en una celebració molt joiosa, presidida pel Cardenal Sistach, qui concelebrà la missa amb Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar; amb Mn. Sergi Gordo, secretari general i canceller de l’Arquebisbat; amb Mn. Salvador Bacardit, vicari episcopal; amb Mn. Armand Puig Tàrrech, degà-president de la FTC, i amb vint-i-quatre preveres més, amb la participació d’un grup de diaques permanents i de diaques del Seminari Diocesà.

Assistents

En els primers bancs de la basílica s’hi trobava Enric Vendrell, director general d’Afers Religiosos, al que acompanyaven lacis i laiques vinculades als organismes i delegacions de  l’arquebisbat, com Josep M. Cullell Nadal, Anna Maria Almuni, Josep M. Carbonell, Ignasi Garcia Clavel, Antoni Millet Abbad, Josep Oriol Pujol Humet, Lluís Reverter, Maria José Martínez Lapeña, Montserrat Padilla, Manuel S. Bernades, Javier Maria Ferrero Jordi i els religiosos Gna. Maria Eulàlia Freixas i Gmà. Lluís Serra Llansana, en representació de la URC.

Homilia del Cardenal Sistach

Utilitzant el català i el castellà, l’Arquebisbe de Barcelona va glosar la figura dels dos nous sants i va recordar que tots dos havien visitat el monestir de Montserrat, pregant davant la Moreneta, i que Joan Pau II, l’any 1982, visità el temple de la Sagrada Família. 

T'interessarà ...