Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

González Faus, premiat amb el Reconeixement Emmanuel Mounier 2015

L’acte va voler premiar al reputat teòleg pel seu permanent compromís en defensa del desenvolupament humà, la pau i els drets de les persones

L’Institut Emmanuel Mounier, amb la col·laboració de la Facultat de Filosofia de Catalunya, van atorgar aquest dijous 22 de maig al jesuïta Jose Ignacio Gonzalez Faus el reconeixement 2015 d’aquesta institució.

L’acte, que va tenir lloc a la Sala Sant Jordi del seminari Conciliar, va voler premiar al reputat teòleg pel seu permanent compromís en defensa del desenvolupament humà, la pau i els drets de les persones

“A més, destacaria el que seria la seva sensibilitat com a cristià respecte el sentiment de crida divina en la vida de la gent, la seva anàlisi crítica sobre la societat moderna i el seu compromís en la transformació d’aquesta”, va remarcar el president de l’Institut Emmanuel Mounier, Sr. Albert Llorca Arimany.

Juntament amb la seva figura, van acompanyar la taula presidencial, el president honorari José Luis Vázquez Borau, i en representació de la Facultat de Filosofia, la professora Silvia Coll-Vinent.    

Placa commemorativa

Entre aplaudiments, Gonzàlez Faus va rebre una placa commemorativa per tota una vida de recerca de l’autèntica fe cristiana i en l’aprofundiment de la dimensió teològica de la persona humana. “Tot reconeixement s’ha d’agrair perquè no ens el mereixem. L’únic que jo voldria és que no només sigui un reconeixement, sinó un encoratjament, un estímul”.

Unes paraules d’agraïment per un premi merescut, per una trajectòria de servei als pobres, de construir una església pels pobres, per una teologia que neix de les víctimes.

Faus sempre ha considerat als pobres com el centre de l’evangeli, com ho reflecteix el seu llibre Vicarios de Cristo. Aquesta ideologia queda resumida amb una frase simple i directa que el jesuïta va utilitzar per concloure: “Si a on hi ha Crist, no hi som nosaltres, malament anem”. 

Faus siempre ha considerado a los pobres como el centro del Evangelio, como lo refleja su libro Vicarios de Cristo. Esta ideología queda resumida con una frase simple y directa que el jesuita utilizó para concluir: “Si a donde está Cristo, no estamos nosotros, mal vamos”.

T'interessarà ...