Pàgina d'inici > Noticies

Gil Tamayo: “Hem d’aportar les nostres conviccions amb alegria, simpatia i força”

El nou secretari general de la CEE, escollit aquest dimecres en Assemblea Plenària, ha destacat que “el protagonisme és el de Déu i els seus pastors, el meu és servir al projecte dels bisbes i a les diòcesis d’Espanya” Comença un nou camí a l’Església espanyola. El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i [...]

El nou secretari general de la CEE, escollit aquest dimecres en Assemblea Plenària, ha destacat que “el protagonisme és el de Déu i els seus pastors, el meu és servir al projecte dels bisbes i a les diòcesis d’Espanya”

Comença un nou camí a l’Església espanyola. El secretari general de la Conferència Episcopal Espanyola i portaveu de la mateixa, el sacerdot José María Gil Tamayo, ha comparegut en la seva primera roda de premsa davant els mitjans de comunicació aquest dijous. El sacerdot, que encara no acaba de creure-s’ho, ha volgut deixar clar amb el seu missatge que no té un projecte personal, sinó que servirà al projecte dels bisbes amb diàleg, transparència i qualitat “per tal de donar la satisfacció al dret de la gent d’estar ben informats”. El seu objectiu per al següent quinquenni ha quedat clar: “Adequar la realitat mediàtica a la realitat viva d’una Església que té més de 2000 anys” però sempre “amb respecte a la llibertat dels altres però aportant les nostres conviccions amb alegria, simpatia i força”.

Eficàcia comunicativa

“Sí que hi ha unes ganes i una intenció de millorar sempre”, ha expressat el nou secretari general de la CEE, qui ha fet oficial que també ha acceptat el càrrec de portaveu: “Tinc un càrrec irrenunciable amb la comunicació amb eficàcia. (…) Vinc a servir a l’Església en un moment que és el de la societat de la informació”.

Però aquesta eficàcia ha d’anar lligada amb una bona comunicació corporativa: “Estem cridats a ser eficaços però també a preocupar-nos del resultat de com està arribant la nostra imatge a l’Església(…) El secret de la comunicació és mostrar-se com un és”. En aquest sentit, Gil Tamayo ha proposat que els temes eclesiàstics surtin de les pàgines de successos i ocupin en la secció de societat “el lloc que ens correspon”.

El secretari general de la CEE ha instat a la premsa, que fa “un paper insubstituïble, necessari i imprescindible” a “transmetre l’Evangeli de forma positiva (…) Hem d’anar per endavant a donar les respostes, no podem esperar a que ens facin les preguntes vitals”.

T'interessarà ...