Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Fundació Arrels, premi Mounier 2014

El guardó és un reconeixement “al seu compromís amb les persones sense llar, amb la ferma voluntat de preservar llur dignitat i procés de personalització"

L’Institut Emmanuel Mounier de Catalunya i la Facultat de Filosofia de Catalunya van entregar el passat dijous a la Fundació Arrels el Reconeixement Emmanuel Mounier. L’acte, que va tenir lloc a la Sala Sant Jordi del Seminari Conciliar de Barcelona,  va comptar amb la conferència-col·loqui del Dr. Josep Lluís Vázquez Borau, que va parlar de “La Fraternitat fruit de l’Esperit”.

Aquest reconeixement, que s’atorga cada any, s’entrega a aquelles persones o institucions que destaquin per actituds i activitats que expressin les qualitats més apreciades de la persona humana, tan en l’àmbit intel·lectual com pràctic, en l’horitzó del pensament personalista, sota les característiques del compromís amb el creixement de l’ésser humà i amb l’avançament comunitari vers un món més just i habitable. 

Motius de pes

De les qualitats valorades per a l’atorgament del Reconeixement Mounier a la Fundació Arrels, les dues entitats organitzadores han tingut en compte “el seu compromís amb les persones sense llar, amb la ferma voluntat de preservar llur dignitat i procés de personalització. També posen en relleu que  durant aquest llarg trajecte de 25 anys, la fundació ha destacat per mostrar els valors de la dignitat de les persones ateses i l’acompanyament respectuós amb la seva personalització i autonomia.

Fundació Arrels  

Aquesta institució ofereix atenció integral, allotjament, alimentació i atenció social i sanitària, a les persones sense llar, a fi que, malgrat la situació d’exclusió social, esdevinguin el més autònoms possible. Els objectius d’aquesta organització responen al projecte d’eixamplar els seus serveis a les persones sense llar; augmentar el nombre de voluntaris col·laboradors i llocs d’atenció; alhora que pretén sensibilitzar la ciutadania sobre la realitat injusta de les persones sense sostre, aportant esforços i propostes en pro de la transformació de la societat en el camí de més solidaritat.   

Per aconseguir resultats en els seus objectius i mitjançant els seus valors, la Fundació Arrels té com a criteris d’actuació incidir en les polítiques socials i en la millora de les lleis de l’estat, així com mostra la seva ferma voluntat de col·laborar amb l’administració pública i amb les institucions civils agermanades en els objectius comuns contra la pobresa i l’exclusió, i en pro de la salut integral de les persones. 

 

T'interessarà ...