Pàgina d'inici > Noticies

Full Dominical 2.0

Les noves tecnologies han arrelat i han incidit fortament en la societat actual. El Full Dominical, com ja saben, ha patit un canvi per tal d’adaptar-se a l’àmplia possibilitat que ofereixen aquestes noves tecnologies. Es tracta d’un gir innovador, en la manera de fer-lo servir i de consultar-ho. Evidentment, continua sent un mitjà en paper però conté certs […]

Les noves tecnologies han arrelat i han incidit fortament en la societat actual. El Full Dominical, com ja saben, ha patit un canvi per tal d’adaptar-se a l’àmplia possibilitat que ofereixen aquestes noves tecnologies. Es tracta d’un gir innovador, en la manera de fer-lo servir i de consultar-ho. Evidentment, continua sent un mitjà en paper però conté certs elements que amplien la informació.

Un d’aquests són els codis QR, uns requadres negres que semblen una taca de paper carbó, una mena d’empremta digital. Aquests codis QR són enllaços en els que, si s’enfoca el telèfon mòbil amb accés a Internet, permeten accedir als webs amb què estiguin enllaçats. Per exemple, a l’agenda s’obre la versió digital i completa dels actes, les conferències, els cursos o els recessos que estan previstos. O, situant-nos sobre el codi QR de la “Paraula i Vida” del cardenal arquebisbe, s’obre el vídeo en què ell personalment llegeix aquell missatge setmanal.

Un altre element és l’anomenada realitat augmentada (AR) que funciona enfocant el telèfon mòbil a una imatge que tingui al peu una icona amb el text “aquesta imatge parla” ja que permet accedir als continguts multimèdia corresponents amb què estigui enllaçada.

T'interessarà ...