Francesc recorda el rol dels laics en la vida de l’Església

El Sant Pare dedica la nova edició del Vídeo del Papa a la missió dels laics i els insta a ser creatius i no tancar-se en les minúcies de la vida diària

Francesc, en la cinquena edició de l’any del Vídeo del Papa, va subratllar la necessitat que els laics posin la seva creativitat per treballar pels desafiaments del món. També els va cridar a donar l’exemple amb la seva fe a través de la solidaritat i el compromís amb la societat.

La crida del Papa

“Demanem junts aquest mes perquè els fidels laics compleixin la seva missió específica, la missió que han rebut en el baptisme, posant la seva creativitat al servei dels desafiaments del món actual”, va sostenir el Papa. “Necessitem el seu testimoniatge sobre la veritat de l’Evangeli i el seu exemple en expressar la seva fe amb la pràctica de la solidaritat”, va agregar.

Després de la celebració del Concili Vaticà II, en 1965, l’Església Catòlica es va esforçar per deixar més clar el paper dels laics, que ha estat clau des dels primers segles. La funció dels membres que no integren el clergat s’orienta a ajudar en les quatre dimensions tradicionals de l’Església: la caritat, la comunió, l’evangelització i el culte.

“Els laics estan en primera línia de la vida de l’Església”, va emfatitzar Francesc. “Donem gràcies pels laics que arrisquen, que no tenen por i que ofereixen raons d’esperança als més pobres, als exclosos, els marginats”, es va il·lusionar.

“Moltes vegades, es pensa que els sacerdots són els qui han d’impulsar la missió de l’Església. No obstant això, són els laics els qui estan en el cor del món i els que tenen un rol clau per transformar la societat”, va subratllar el P. Frédéric Fornos SJ, director internacional de la Xarxa Mundial d’Oració del Papa i del Moviment Eucarístic Juvenil. “És en les famílies, a les aules, en les oficines, a les fàbriques, en el camp, en la vida quotidiana on trobem l’oportunitat de ser sal i llum del Regne de Déu, sabor de l’Evangeli”, va agregar.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer