Pàgina d'inici > Noticies

Francesc i Benet XVI es troben de nou

El Papa i el bisbe emèrit de Roma s’han tornat a veure, aquest cop al Vaticà, ja que Benet XVI s’ha traslladat a viure al monestir de clausura Segona trobada entre el Papa Francesc i el Papa emèrit Benet XVI. Aquest cop, però, ha canviat l’escenari ja que s’han trobat al Vaticà. Francesc va rebre [...]

El Papa i el bisbe emèrit de Roma s’han tornat a veure, aquest cop al Vaticà, ja que Benet XVI s’ha traslladat a viure al monestir de clausura

Segona trobada entre el Papa Francesc i el Papa emèrit Benet XVI. Aquest cop, però, ha canviat l’escenari ja que s’han trobat al Vaticà. Francesc va rebre el seu predecessor als jardins del Vaticà. I és que Benet XVI, després de 62 dies vivint a Castel Gandolfo, s’ha traslladat a la Matter Ecclesiae. Aquest monestir es troba no gaire lluny de la residència de Santa Marta, on viu el papa Francesc.

Rebuda a Benet XVI

A l’heliport del Vaticà, Benet XVI va ser rebut pel secretari d’Estat, el cardenal Tarcisio Bertone; el president de Governació, el cardenal Giuseppe Bertello, i el degà del Col•legi Cardenalici, cardenal Angelo Sodano. Després va ser rebut pel papa Francesc, amb qui va pregar durant uns minuts a la capella.

Benet XVI viurà definitivament al monestir a l’interior del Vaticà, juntament amb Mons. Georg Gänswein, el seu secretari personal, i les quatre laiques consagrades de la comunitat Memores Domini que en tindran cura. Segons una nota del Vaticà, el Papa emèrit es dedicarà “a servir l’Església amb la pregària”.

Al monestir hi ha una habitació preparada per als hostes, a disposició del germà de Benet XVI, George Ratzinger, de 89 anys, i que ve sovint des d’Alemanya per a visitar-lo. Benet XVI viurà al primer pis del convent, que té ascensor.

Reformes acabades

El monestir Mater Ecclesiae era buit des d’inicis de l’hivern, quan el van deixar les monges de clausura que hi vivien. Després d’unes reformes de reforç del sostre perquè s’hi filtrava l’aigua quan plovia, el monestir està totalment preparat per al Papa emèrit. 

T'interessarà ...