Pàgina d'inici > Noticies

Francesc, comunicador de l’any

L’Institut Europeu Tercer Mil·lenni atorga el premi “comunicació simple” al Papa El seu llenguatge és directe i senzill, entès per tothom, breu però contundent, intens i clar. Així és la comunicació del Papa Francesc, que justament acaba de guanyar el premi de Comunicador de l’any, atorgat per l’Institut Europeu Tercer Mil·lenni. Andrea Pizzicaroli, director de [...]

L’Institut Europeu Tercer Mil·lenni atorga el premi “comunicació simple” al Papa

El seu llenguatge és directe i senzill, entès per tothom, breu però contundent, intens i clar. Així és la comunicació del Papa Francesc, que justament acaba de guanyar el premi de Comunicador de l’any, atorgat per l’Institut Europeu Tercer Mil·lenni. Andrea Pizzicaroli, director de l’Institut, va assenyalar que el Sant Pare “ha aconseguit de manera sorprenent i, sobretot, nova, innovadora, arribar directament a les persones. El Papa Francesc habitualment saluda les persones  amb igualtat, de manera directa com si fossin un amic, un parent, una persona estimada com efectivament ell ho és. Per tant, aquest tipus de comunicació ha revolucionat tot perquè és un Papa ‘accessible’”.

Capacitat d’arribar al cor

El passat 28 d’octubre, el pare Lombardi va recollir el premi en nom del Papa. La idea del premi va ser una iniciativa del mateix director de l’Institut, qui va expressar en un diàleg amb Ràdio Vaticana que, després de l’elecció de Bergoglio com a Pontífex “ningú s’imaginava que pogués ser una figura tan expressiva i tan comunicativa”.  I així, li van atorgar el premi “comunicació simple”, ja que la comunicació simple és aquella que “és clara i que cerca arribar en el possible a més persones transmetent un missatge autèntic, justament com se sent al cor”. 

T'interessarà ...