Festa dels sants patrons dels diaques

El bisbe sant Fructuós morí màrtir de la fe a l’amfiteatre de Tarragona, acompanyat dels seus diaques sant Auguri i sant Elogi. Ambos són els patrons dels diaques catalans. En motiu d’aquesta festivitat els col·legis dels diaques de la Província Eclesiàstica de Barcelona (Arquebisbat de Barcelona i bisbat de Terrassa i sant Feliu), organitzen cada [...]

El bisbe sant Fructuós morí màrtir de la fe a l’amfiteatre de Tarragona, acompanyat dels seus diaques sant Auguri i sant Elogi. Ambos són els patrons dels diaques catalans. En motiu d’aquesta festivitat els col·legis dels diaques de la Província Eclesiàstica de Barcelona (Arquebisbat de Barcelona i bisbat de Terrassa i sant Feliu), organitzen cada any, de manera rotativa, la festa dels diaques.

Enguany el dia 21 a les 20 h a la catedral de l’Esperit Sant de Terrassa el bisbe Josep Àngel Saiz Menesses presidí la celebració de l’eucaristia. Hi assistí també el bisbe auxiliar de Terrassa, Mons. Salvador Cristau, i els preveres, Mn. Josep Serra i Mn. Caterineu, president i membre de la comissió interdiocesana pel diaconat.

El bisbe Josep Angel en la seva homilia tingué paraules d’agraïment per la tasca que realitzen els diaques i demana pregàries “per tal que hi hagi més homes disposat a servir a l’Església en aquest important ministeri que reflecteix la vida de Crist com a servidor de la voluntat del Pare. Necessitem molts preveres, però també necessitem molts diaques”.  

Seguidament tingué lloc un sopar de germanor amb els diaques i les seves esposes. També hi assitiaren els aspirants i candidats al diaconat. Acabat el sopar s’homenatjà els diaques que enguany celebren les noces de plata de la seva ordenació diaconal: Mn. Francesc Escolà, del bisbat de Sant Feliu; Mn. Joan Luengo i Mn. Bartomeu Mayoral , de l’Arquebisbat de Barcelona. 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...