Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Festa de la Verge de la Cinta

Tortosins i tortosines i embarassades assisteixen a la Basílica del Pi per celebrar el dia de la seva patrona

L’Església de la Mare de Déu del Pi ha celebrat una Eucaristia en honor a la mare de Déu de la Cinta, patrona de Tortosa i patrona de les dones embarassades. Tortosins i tortosines, residents a Barcelona, membres de la Confraria de la Mare de Déu de la Cinta van assistir-hi, per encomanar-se a la verge.


Història

La presidenta de la Confraria, M. Teresa Viscarri explica que aquesta festa recorda el dia que Verge es va aparèixer a un canonge de la catedral de Tortosa, la nit del 24 al 25 de març del 1178. Segons la història, la Mare de Déu li va entregar una cinta, al canonge, una relíquia que avui dia encara és venerada a la Seu dertosense i la imatge amb la qual se la identifica.

Capella del Pi

Els membres de la congregació tortosina de la Mare de Déu de la Cinta, cada any celebren aquesta festa convocant als tortosins i tortosines residents a Barcelona a la capella de la Verge de la Cinta que van fer construir anys enrere.
A la capella hi ha la imatge, obra de l’escultor català Manel Martí Cabré que es va col•locar al 1942, després que es destruís la primera imatge durant la guerra civil. L’escultura de la Mare de Déu va acompanyar de Sant Pere i Sant Pau, que segons s’explica anaven amb ella el dia de l’aparició.

Celebració

El Pare. Carmelità que es va fer càrrec de la celebració va recordar la història i la simbologia de la Verge durant l’homilia. Aprofitant que era dia 28 de març, l’aniversari de Santa Teresa, va dedicar unes paraules a aquesta santa que va defensar sempre els drets de les dones.

A continuació, dues dones embarassades van encomanar a la Mare de Déu la seva gestació fent una fórmula d’oració i, després pares i fills, van fer un acte de presentació i consagració dels mateixos a la Verge de la Cinta.

Per acabar, tortosins i tortosines van apropar-se per besar la medalla de la Verge, per retre-li homenatge un any més a la seva patrona.

T'interessarà ...