Pàgina d'inici > Noticies

Festa de la Mare de Déu de Lourdes

Un any més les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa han celebrar la festa de la seva patrona amb un triuduum d’actes (del dimecres 9 al divendres 11). El dimecres  9 als locals de l’Hospitalitat a Barcelona hi hagué una conferència del bisbe auxiliar de [...]

Un any més les Hospitalitats de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu de Llobregat i Terrassa han celebrar la festa de la seva patrona amb un triuduum d’actes (del dimecres 9 al divendres 11).

El dimecres  9 als locals de l’Hospitalitat a Barcelona hi hagué una conferència del bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. Sebastià Taltavull, sota el títol “Maria, font de salut, identitat de l’Hospitalitat”. Tot seguit el bisbe Sebastià presidi l’eucaristia on es pregà de manera especial per tots els difunts vinculats a l’Hospitalitat: malalts, voluntaris, hospitalaris, etc. Una vetlla de pregària a la parròquia del Sant Àngel Custodi (c/ Vilardell, 48) a 2/4 de 9 del vespre fou l’acte hospitalari del dijous 10 de febrer.

El divendres 11, festa de la Mare de Déu de Lourdes, la  comunitat hospitalària es troba de bon matí a 2/4 de deu al claustre de la S.E. Catedral de Barcelona, on té el seu altar la Mare de Déu de Lourdes, per celebrar l’eucaristia, presidida per Mn. David Alvarez. A 2/4 de 12 hi haguè, al mateix altar, una altre celebració presidida per el Dr. Muñoz. Per la tarde a les sis tingué lloc el res del rosari.

Tot seguit a les set de la tarda la família hospitalària es troba a la nau central de la Catedral per celebrar l’eucaristia solemne que tancava els actes de la festivitat de la Mare de Déu de Lourdes. Presidia per el Mons. Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona (en absència i representació del Sr. Cardenal Arquebisbe Dr. Lluís Martínez Sistach, que es trobava fora de Barcelona en viatge a l’arxidiòcesi de Milà). El bisbe Sebastià en la seva homilia va encoratjar a tots els hospitalaris a continuar la seva tasca en favor dels més desafavorits, especialment els malalts, seguit la imatge i exemple de la Mare de Déu.

Concelebraren l’eucaristia Mn. Andreu Oller, consiliari de l’Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Barcelona, Sant Feliu i Terrassa, i els dos rectors de les parròquies que porten el títol de Lourdes, Mn. Joan Cabot, rector de la parròquia de la Mare de Déu de Lourdes del Poble Sec i el rector de la parròquia francesa Mn. Patrick R. Royannais. Foren assistits pels diaques vinculats a l’Hospitalitat Mn. Xavier Rius, metge, i Mn. Carles Cosculluela. La catedral era plena de la família hospitalària: la junta directiva, encapçalada pel president Sr. Ribalta, voluntaris, malalts i hospitalaris. I el jovent de “l’hospi” s’encarregà de l’animació dels cants.

Acabada la celebració tothom es dirigí en processó vers l’altar de la Mare de Déu de Lourdes, al claustre, amb el cant del Ave Maria. La família hospitalària ha celebrat un any més la seva festa patronal encomanant-se a la Mare de Déu per tal que guií i il·lumini la seva tasca en favor dels malalts.

T'interessarà ...