Pàgina d'inici > Noticies > Hospitalitat de Lourdes

Fanalets per a l’esperança

L'Hospitalitat de Barcelona capitaneja la processó de les Torxes, que ha reunit a diòcesis de diverses nacionalitats

Milers de fanalets il·luminant la plaça de la Verge Coronada han tancat una intensa i emocionant segona jornada de l’expedició catalana a Lourdes. Aquest segon dia de peregrinatge ha començat de bon matí amb una missa de benvinguda presidida pel consiliari de l’Hospitalitat, Mn. Andreu Oller.

La celebració, que ha tingut lloc a l’altar del Roser, ha reunit a tots els membres del peregrinatge en un dia assoleiat en la localitat francesa.

Fraternitat i solidaritat, els valors

Un cop finalitzada l’eucaristia, s’ha procedit a realitzar la tradicional fotografia de grup. Entre rialles i bon ambient, els més de 500 integrants s’han anat col·locant ordenadament per inmortalizar un moment que restarà en el record de tots ells.

Durant aquests dies es comparteixen molts moments entre persones de capacitats diferents i voluntaris, i això acaba generant estrets lligams entre ells. Cooperació i solidaritat són valors que mai falten a Lourdes.

Després d’un bon dinar per afrontar una tarda plena d’actes, ha estat el torn de les piscines. Amb paciència, alguns hospitalaris han acompanyat a les persones que desitjaven banyar-se a les aigües del manantial.

Tal com deia Sor Maria Adelina, una de les monges que donava un cop de mà, “es tracta d’un acte de fe, un moment molt especial per tots ells que costa definir amb paraules”. Altres hospitalitaris han recorregut el camí de l’aigua, durant el qual s’ha dut a terme l’acte penitencial al Prat.

Processó de les Torxes

Uns actes que han donat pas a unes hores de descans per preparar-se per un dels moments més emocionants i espectaculars del peregrinatge: La processó de les Torxes. Es tracta d’un dels actes més solemnes per la impressió i l’impacte visual que provoquen l’aglomeració de fanalets que envolten la plaça de la Verge Coronada. Al voltant d’aquesta, persones de capacitats diferents, voluntaris, peregrins i sacerdots han desfilat representant diferents diòcesis, entre aquestes la de Barcelona, Terrassa i Sant Feliu, que han capitanejat la processó amb la senyera al capdavant.

Per als hospitalitaris catalans, un dels moments més sentits ha estat el moment que s’ha entonat el Virolai, que ha fet emocionar a molts d’ells. L’acte ha finalitzat amb el cant del Salve Regina.

T'interessarà ...