Exposició sobre Mn. Lluís Via Boada

[Seminari Conciliar] Aquest 23 d’octubre de 2010 s’acompliran cent anys del naixement de Mn. Lluís Via Boada, eminent Sacerdot de l’Església de Barcelona i Geòleg. Va ser Rector del Seminari entre 1960 i 1962, i Director del seu Museu Geològic des de 1963 fins a la seva mort el 1991. Deixeble predilecte del Dr. Josep [...]

[Seminari Conciliar]

Aquest 23 d’octubre de 2010 s’acompliran cent anys del naixement de Mn. Lluís Via Boada, eminent Sacerdot de l’Església de Barcelona i Geòleg. Va ser Rector del Seminari entre 1960 i 1962, i Director del seu Museu Geològic des de 1963 fins a la seva mort el 1991. Deixeble predilecte del Dr. Josep Ramon Bataller, fou una autoritat mundial reconeguda en el coneixement dels crustacis decàpodes fòssils (crancs), entre els molts estudis paleontològics i geològics que va realitzar en els seus vuitanta-un anys de vida.

Amb aquest motiu, des del passat 6 d’octubre i fins el proper dia 18, també d’octubre, el vestíbul del Seminari acull una petita exposició que mostra la seva vida sacerdotal i científica a través d’un plafó de grans dimensions i tres vitrines expositores amb alguns dels fòssils que va recollir o li foren dedicats, llibres que va escriure, medalles commemoratives i altres objectes.

L’acte inaugural del mateix 6 d’octubre, presidit pel Sr. Rector del Seminari, Mn. Josep M. Turull, en representació de l’Emm. Cardenal Arquebisbe de Barcelona (el qual va haver de viatjar a Roma) i, a més del seu parlament, intervingueren el P. Sebastià Calzada, Director del Museu, del profesor Mn. Salvador Reguant, i de l’Il·lm. Dr. Lluís Cabrera, Degà de la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona. Fou un acte molt senzill i familiar, tal i com, pensem, li hagués agradat a Mn. Via.

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món