Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Evangelització audiovisual

Entrevista a Joaquim Amargant, animador de grups de joves de catequesi a Mataró

En Joaquim Amargant és animador de grups de joves de catequesi a Mataró des de 1968. Fa prop de 15 anys que col·labora amb el programa de TV Creure Avui, portaveu de les activitats de l’arxiprestat de Mataró, que formen una trentena de persones. Aquest programa, dirigit per Ramon Safont-Tria, pretén “fer arribar a creients i a no-creients les preocupacions i vivències dels cristians de Mataró i rodalia”.

Sou un grup de catequesi actiu…

Sí, des de 1973 cada any fem un viatge per Europa amb els joves de la catequesi de Sant Josep de Mataró. Hem realitzat per al Creure Avui reportatges dedicats a Escòcia, Àustria, Itàlia, Romania, Perú… Un dels mitjans per treballar amb els joves són els audiovisuals.

Creure Avui és un programa evangelitzador?

Recordo el que diu el nostre director: potencialment, tenim una audiència de 400.000 persones. Quantes veuen el programa? Això també depèn de nosaltres? Donem la veu a persones que realitzen tasques amb continguts cristians, expliquem el que fan les comunitats parroquials. Sí, fem un programa obert i atractiu, parlem de coses que afecten la gent, encara que no siguin creients, però que els arribin al cor; també evangelitzem.

 

Com ha evolucionat la seva fe, a partir del programa?

El programa Creure Avui m’ha confirmat el que crec cada vegada més: l’Església no l’han de formar persones acomodades –ja siguin religiosos o laics-, sinó persones compromeses amb l’Evangeli. A les entrevistes coneixem persones amb testimonis colpidors; sobretot, les que dediquen el seu temps a tasques humanitàries, ajudant els més desafavorits, arriscant la seva vida…

 

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del proper diumenge 3 de maig.

T'interessarà ...