Pàgina d'inici > Noticies

Evangeli davant la crisi

El  bisbe Sebastià Taltavull és l’encarregat de preparar els textos homilètics des de fa tres anys En aquests moments de crisi, la doctrina social de l’Església i els textos bíblics dominicals s’han d’adaptar a aquestes situacions socials, tal i com ha explicat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, en una entrevista per a La […]

El  bisbe Sebastià Taltavull és l’encarregat de preparar els textos homilètics des de fa tres anys

En aquests moments de crisi, la doctrina social de l’Església i els textos bíblics dominicals s’han d’adaptar a aquestes situacions socials, tal i com ha explicat el bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull, en una entrevista per a La Vanguardia: “En aquests moments en què la crisi afecta no només a les necessitats materials, sinó que ens interpel·la fortament sobre el buit de valors espirituals i de virtuts morals que estem patint, necessitem més que mai trobar respostes de fe a tants reptes que reclamen una resposta amb la fermesa de la fe”.

I és que el bisbe Taltavull té la responsabilitat de preparar aquests textos homilètics des de fa tres anys per encàrrec del cardenal Renato Raffaele Martino, president emèrit del Pontifici Consell Justícia i Pau.  Aquest cardenal va pensar en Taltavull perquè és un bon biblista, expert en missions de caràcter pastoral i en l’àmbit de la comunicació.

Transmetre el missatge de Jesús

“La complexitat dels esdeveniments humans, especialment aquells que superen la nostra capacitat de comprensió, ens porten sovint a un carrer sense sortida. En aquest moment, som conscients de la nostra debilitat i necessitem que algú ens obri el cor a l’esperança. Podem trobar moltes respostes si aprofundim en la doctrina social de l’Església i ens deixem il·luminar per les seves afirmacions i plantejaments”, ha explicat el bisbe Taltavull qui ha afegit que “la nostra atenció, quan vam començar l’itinerari d’Advent, se centra en Jesús de Natzaret. Ell serà la resposta esperançada als nostres interrogants sobre com refer tantes situacions humanes ancorades  en una crisi perenne i per a molts sense perspectives de solució. Però la nostra solidaritat amb tot el món és un signe que ens adherim a aquesta proposta d’esperança”. I és que Taltavull té clar que la missió de l’Església catòlica és evangelitzar.

T'interessarà ...